Božidar Longin preuzeo dužnost župana: “Nastavit ću daljnji razvoj Zadarske županije!”

Božidar Longin preuzeo je danas dužnost župana Zadarske županije.

Na službenoj primopredaji novoizabrani župan preuzeo je dužnost od dosadašnjeg župana Stipe Zrilića koji je dužnost obnašao zadnjih 10 godina. Primopredaji su nazočili novoizabrani zamjenici župana Šime Vicković i Šime Mršić, te novoizabrana pročelnica Ureda župana Marina Dujmović-Vuković.

Nakon gotovo 10 godina obnašanja dužnosti župana, a prije toga i zamjenika župana te pročelnika UO za upravu i samoupravu i ukupno 15 godina rada u Zadarskoj županiji, ostavljam vam uređeni sustav s mnogim završenim projektima, mnogima u tijeku i pripremi  te oporavljenim gospodarstvom, značajnijim čimbenicima koji su doveli do stabilnosti ovoga prostora, i što je najvažnije porasta broja zaposlenih osoba. Poslujemo transparentno, zakonito i racionalno, što dokazuje bezuvjetno mišljenje Državne revizije, Certifikat sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2015 te priznanje Instituta za javne financije za transparentnost proračuna. Dio smo i projekta Otvoreni proračun, tako da svi naši žitelji u svakome trenutku na našim mrežnim stranicama  mogu pratiti kako i gdje odlazi proračunski  novac na što sam posebno ponosan, istaknuo je uz ostalo Stipe Zrilić  i poželio  novom županu i zamjenicima  puno uspjeha u radu i vođenju Zadarske županije.

Preuzimajući  dužnost župana Božidar Longin  je naglasio važnost kontinuiteta rada županijske samouprave prije svega u provođenju planiranih i započetih kapitalnih projekata.

Prije svega hvala još jednom svim biračima koji su već u prvom krugu odlučili o tome da preuzmem ovu važnu dužnost. U dva mandata sam bio zamjenikom župana i dobro sam upoznat s načinom funkcioniranja regionalne samouprave.  Nastavit ću ovim uzlaznim putem daljnjeg razvoja Zadarske županije za koji ste postavili dobre temelje. Sada, zajedno sa svojim mladim zamjenicima, krećem ostvarivati svoj predizborni program koji je bio javno prezentiran i temelji se na gospodarskim, infrastrukturnim i socijalnim temama.  On je kvalitetan i u ovome mandatu koji je pred nama, kroz ove četiri godine, dat ćemo sve od sebe da u potpunosti ostvarimo točke ovog programa.   Pred nama je jako puno posla koji ćemo obavljati odgovorno i učinkovito i sve u interesu još snažnijeg razvoja Zadarske županijerekao je novi župan Božidar Longin.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...