Cestitka_Uskrs

Bravo čitatelji, uspjeli smo: Nakon objave Antene Zadar Pepe je napokon pronađen!

Prije četiri dana na Viru je nestao Pepe, papiga vrste Žako, a Antena Zadar se nakon dojave zabrinutih vlasnika odmah dala u akciju i objavila vijest o nestanku na svojemu Facebook profilu. Uz pomoć nas, ali ponajprije naših čitatelja koji su Pepeovu fotografiju podijelili čak 69 puta (zbog čega je vijest o nestanku stigla do preko 15 tisuća ljudi!) Pepe je danas pronađen i nalazi se na sigurnom kod svojih vlasnika.

Papige Žako imaju radijus kretanja od preko 50 kilometara zbog čega je vaše uključivanje u akciju traganja bilo od iznimne važnosti na čemu vam se ovim putem vlasnici svima zahvaljuju.

– Ne znamo kako je preživio bez vode i hrane od ponedjeljka, gotovo pa smo izgubili svaku nadu, a onda su nas nazvali dobri ljudi, Slovenci iz uvale Brdonja na Viru. Viđen je na grani, pokušali su ga dozvati, ali nije htio doći. Odmah smo se sjurili tamo autom, a kad je moj muž kojega Pepe najviše izašao, odmah mu je doletio na rame i počeo ga ljubiti. Veoma brzo je navalio na hranu i vodu i rekao ‘Bok’ i ‘Hvala’ čim je dobio jesti. Naš kulturni Pepe, prepričala nam je ponovni susret Pepeova vlasnica.

Također nam je objasnila kako papige nisu sposobne same pronaći svoj put kući pa su u slučaju nestanka ovakve akcije itekako potrebne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...