Cappelli: “Sve ukazuje na još jednu rekordnu godinu”

Od početka godine do sredine lipnja turizam ponovno nadmašuje stare brojke; dolasci su porasli 22, a noćenja 24 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine što ukazuje da će i ova godina biti rekordna, rekao je resorni ministar Gari Cappelli za Hinu, prenosi Poslovni.

“Od početka godine do sredine lipnja u Hrvatskoj je boravilo oko 4,5 milijuna turista, 22 posto više nego lani, dok je sa 16 milijuna noćenja ostvaren porast od 24 posto. To su izvrsni rezultati, a ako gledamo samo lipanj, turistički promet bilježi snažan rast, odnosno trenutačno je u plusu od oko 40 do 50 posto što je izvrsna najava nastavka turističke godine”, kaže.

Ministar napominje da najave i buking za posezonu, za listopad i studeni, ohrabruju te ponavlja da bi ova godina turizmu mogla donijeti puno veći rast prometa od europskog prosjeka koji se očekuje 3 do 4 posto veći u odnosu na lanjski. “Svim gostima koji planiraju doći u Hrvatsku poručujem da smo spremni primiti ih i da imaju ugodan i siguran boravak”, poručuje Cappelli. Što se tiče prelaska granica, podsjeća da su privremeno obustavljene striktne kontrole putnika na graničnim prijelazima te da je na snazi aktivacija ciljanih kontrola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...