Clarkson o Hammondovoj nesreći u Rimčevom superautu: “Iskreno sam mislio da je mrtav”

Jeremy Clarkson (57) na stranici DriveTribe, koju vodi zajedno sa svojim kolegama iz emisije ‘The Grand Tour’, objavio je ispovijest u kojoj je detaljno opisao kako je iz njegove perspektive izgledala strašna nesreća u kojoj je Richard Hammond (47) skoro izgubio život. TV prezenter u subotu je izletio s ceste u Rimčevu superautu Concept One. Srećom, uspio je izaći iz vozila netom prije nego se zapalilo, piše 24.hr.

Clarksonov opis nesreće donosimo u cijelosti:

Prema ‘automobilističkom dopisniku’ Sunday Mirrora televizijske emisije uvijek se rade u žurbi i Hammond vjerojatno nije imao dovoljno vremena za upoznati se s divljom snagom Rimčevog automobila prije nego je započeo svoj sudbinski uspon po brdu u Švicarskoj.

To je sasvim točno osim činjenice da je Hammond prije nesreće auto već četiri dana sasvim solidno vozio po autoputovima, aerodromima i zatvorenim planinskim cestama.

Napravio je tog kobnog dana i nekoliko uspona na brdo na kojem je stradao. Dobro je poznavao auto, znao je koliko je brz i znao je kako njime upravljati na zavojima. Bez sumnje, njegovo mišljenje o autu čut ćete u sljedećoj sezoni ‘The Grand Toura’.

Ne znam što je pošlo po zlu. Nadam da će nam on to sam svima objasniti kada se oporavi nakon operacije.

Ono što znam, jest da sam iskreno mislio da je mrtav…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...