D-Marin u Hrvatsku dovodi Melges regate Europske lige i Europskog prvenstva: ” U klubu smo najprestižnijih svjetskih destinacija za jedriličare”

D-Marin ove godine u Hrvatsku prvi puta dovodi atraktivne regate Europskog prvenstva i Europske lige u klasama Melges 20 i Melges 32. D-Marin Dalmacija domaćin je regate Europske lige u klasi Melges 20, koja će se održati od 9. do 11. lipnja u zadarskom akvatoriju. Među 32 prijavljena broda nalaze se natjecatelji iz Italije, Njemačke, Monaka, Švicarske, Rusije, Češke, Poljske, ali i Australije, Japana i Južnoafričke Republike.

– Organizacijom Melges regata D-Marin marine ušle su u klub najprestižnijih svjetskih destinacija za jedriličare i radi toga smo izuzetno ponosni. Dolazak regata Europske lige i Europskog prvenstva u čak dvije klase potvrda je kvalitete naše infrastrukture i usluga koje pružamo u marinama. Još jednom smo pokazali da Hrvatska ima veliki potencijal u nautičkom turizmu koji sve više prepoznaju organizatori istaknutih svjetskih natjecanja, istaknuo je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin.

Nakon Europske lige, Melges regate nastavljaju se u Šibeniku, utrkama Europskog prvenstva u klasi Melges 20 od 12. do 15. srpnja te u klasi Melges 32 od 20. do 22. srpnja 2017. Domaćin ovih regata bit će marina D-Marin Mandalina, a utrke će se održavati u vodama oko Zlarina.

O kvaliteti Melges jedrilica i njihovoj popularnosti među ljubiteljima sportskog jedrenja najbolje govori gotovo 70 godina duga povijest, kao i stalno povećanje broja sudionika regata u ovoj međunarodnoj klasi. U svijetu jedrenja Melges je sinonim za vrhunski dizajn te korištenje novih tehnologija i materijala koji jedrenje čine izuzetnim iskustvom. Melges 20 je kompaktna i brza jedrilica, izrađena od najkvalitetnijih materijala. Melges 32 donosi najbolje od jedrenja one-design jedrilicama. Elegantan trup, jednostavan i čist dizajn palube te poseban raspored opreme jedrenje čine još jednostavnijim i kompetitivnijim. Dizajn oba modela potpisuje Reichel Pugh, jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija za dizajn jedrilica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...