Detalji stravičnog zločina na Ugljanu; Poljak brutalno pretukao ljubavnicu i pustio ju da se utopi

Zadarska policija privela je u istražni zatvor 52-godišnjeg Poljaka kojemu je zbog sumnje da je skrivio smrt svoje ljubavnice određen jednomjesečni pritvor.

Njemačka jahta pronašla je još u utorak popodne Poljaka u moru između otoka Ugljana i Ošljaka. Izvukli su ga na palubu. Iako je nesuvislo pričao, spomenuo je da je s njim na njegovom brodu bila žena koja je nestala, Nijemci su prijavili njezin nestanak i krenula je potraga za njom, priopćeno je iz zadarske policije.

Nekoliko sati kasnije, u moru je zatečeno tijelo žene za koju se pretpostavilo da se radi o nestaloj 37-godišnjoj Poljakinji, stoji u priopćenju.

Kulminirale svađe i razmirice

Neslužbeno doznajemo kako je Poljak prije deset dana stigao u Hrvatsku na ljetovanje. Bio je prvo smješten u apartmanu na Biogradskom području, a onda mu se, u nedjelju ili ponedjeljak pridružila žena s kojom je bio u ljubavnoj vezi. Smjestila se na njegov brod i krenuli su zajedno u potragu za povoljnijom cijenom veza u marini. Završili su uz Ugljan, bliže otočiću Ošljak, piše Index.hr.

U utorak u poslijepodnevnim satima njihovo neslaganje kulminira sukobima i svađama i žena ispada s broda ili ju je Poljak sam bacio u more. Kako je on završio u moru – nejasno je, no pronalazi ga njemačka jahta koja alarmira centar 112. U potragu su vrlo brzo krenuli obalna straža i avion Pilatus koji tijelo pronalaze 500-tinjak metara od poljskog broda.

Nakon što su izvukli tijelo iz mora, uslijedio je očevid tijela i glisera, a Poljak je završio u policijskoj postaji. Kako se neslužbeno doznaje, bio je nesuvisao, u stanju šoka i vidno alkoholiziran.

Na tijelu brojni hematomi

Obdukcijom se na tijelu žene pronalaze brojni hematomi na licu, glavi i ekstremitetima. Razlog smrti je utapljanje.

Poljak je prilikom davanja iskaza često mijenjao priču, no, doznaje se kako je ženu fizički napao i ozlijedio je udarajući ju. Nejasno je samo je li ju sam bacio u more ili je nesretna žena pala u more. Nakon što je završila u moru, on ju je pustio da se utopi.

Kako doznajemo, Poljak je otprije poznat poljskoj policiji jer je i tamo već bio u zatvoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...