GONG zabilježio nepravilnosti u Pagu; ŽIP: “Nije to bio neki veliki problem”

U Pagu je u tijeku drugi krug izbora za gradonačelnika u kojemu se natječu Ante Fabijanić (MODES, Reformisti) i Igor Karavanić (HDZ). Izbori u tom gradu nisu prošli bez nepravilnosti pa GONG u svojemu priopćenju javlja “evidentiranje tko je glasao od strane promatrača neovisnoga kandidata u Pagu”. Na čijeg promatrača je mislio GONG nije pojašnjeno pa smo za detalje nazvali Županijsko izborno povjerenstvo.

– Ma ništa ozbiljno se nije dogodilo. Incident se dogodio rano ujutro, a radilo se o tome da su promatrači navodno davali upute za koga glasati. Gradsko izborno povjerenstvo Pag je izašlo na teren i napravilo uviđaj, a situacija je smirena, odgovorili su nam iz ŽIP-a uvjeravajući nas da ozbiljnog prekršaja izbornih pravila nije bilo.

Ali ozbiljniji prekršaji su zabilježeni drugdje. GONG posebno zabrinjavajućima smatra dojave poput fotografiranje listića zabilježeno u Gospiću, sumnje u nedopušteno pomaganje glasačima u Domu za starije i nemoćne u Vinkovcima te netransparentnost rada pojedinih biračkih odbora koji ne dopuštaju drugim članovima odbora uvid u izvatke iz popisa birača u Metkoviću i Imotskome, kako prenosi HINA.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...