Gospoda inspektori u Sali ne putuju trajektom već vojnim brodom

Nekoliko inspektora uplovilo je na vojnom brodu prije nekoliko dana u mjesto Sali na Dugom otoku. Vojska se, i to prilično doslovno, podigla da bi poreznici u mjestu s 500 stanovnika, koje živi za turiste, provjerili daju li svi uz pizzetu ili kuglu sladoleda ispravan račun, kako bi i država dobila svoj dio kolača, piše Index.hr.

Većina hrvatskih naseljenih otoka, a među njima i Dugi otok, s kopnom su povezani redovitim trajektnim linijama. Takva veza dobra je za domaće ljude i njihove goste, ali ne i za porezne inspektore. Oni svoj maestralni dolazak – a što je kad bolje razmislite možda i dobro za privatnike na otoku – najavljuju pravim pravcatim vojnim brodom.

Fotografiju vojnog broda u luci poslao nam je jedan čitatelj, a mi smo od Ministarstva financija pokušali doznati zbog čega se koriste vojni brodovi za ove svrhe te, budući da je ovdje samo o financijama riječ, koliko to sve skupa košta.

Na pristojno pitanje dobili birokratski nečitljiv odgovor.

Postavili smo im jednostavna pitanja, barem se nama tako činilo. Jesu li zaista porezni inspektori na Dugi otok stigli vojnim brodom, zbog čega te koliko je to koštalo.

Ovo je odgovor kojeg smo dobili iz Ministarstva financija.

“Ministarstvo financija sukladno ovlastima i djelokrugu rada kao i ostale institucije koje su mjerodavne za postupanje na moru, čine sastavni dio Središnje koordinacije tijela nadležnih za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru, temeljem Zakona o Obalnoj straži Republike Hrvatske i imaju zadaću zajedničkim radom u okviru svojih nadležnosti provoditi nadzor i zaštitu prava i interesa na moru koje je pod jurisdikcijom Republike Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...