Greenpeace nakratko pretvara “Pozdrav suncu” u tortni grafikon i imaju vrlo dobar razlog za to!

U sklopu kampanje za promociju većeg korištenja solarne energije u turizmu, Greenpeace će u utorak 13.6. u Zadru nakratko pretvoriti instalaciju “Pozdrav suncu” u tortni grafikon koji će vizualno pokazati da Hrvatska koristi manje od 1% svog solarnog potencijala. Organizacija će još jednom pozvati vodeće turističke tvrtke, Valamar, Maistru i Plavu lagunu, da povedu tranziciju Hrvatske prema obnovljivim izvorima energija.

Tom će prigodom volonteri predstaviti mali moblini fotonaponski sustav pomoću kojeg će napajati mobitele, puštati muziku, nuditi besplatan internet i pregršt informacija o solarnoj energiji. Prolaznici će imati priliku sudjelovati u radionicama izrade solarnih lampi i potpisati peticiju podrške.

U srijedu, 14.6. u prostorijama Impact Centra u Zadru održat će se edukativna radionica za turističke tvrtke i privatne iznajmljivače. Ovo je idealna prilika da hoteli, hosteli, kampovi ili apartmani koje zanima ulaganje u solarnu energiju pronađu na jednom mjestu odgovore na sva pitanja.

Otvoreni poziv turističkim subjektima na edukativnu radionicu možete pronaći dolje:

Poziv na edukativnu radionicu

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...