Igor Flak: “U normalnoj zemlji Modrić se ne bi šetkao po svjetskim metropolama, nego po ‘remetinečkim dvorima'”

I to smo dočekali. Sportski novinar Igor Flak, kojega su osim novinarskih tekstova proslavile i Mamićeve prijetnje te vrijeđanje, oglasio se o slučaju Modrićevog svjedočenja i svega onoga što je isto prouzročilo. U tekstu, koji je pomalo dramatično napisan, Flak pokušava naglasiti jednu stvar – Modrićeva blistava karijera nije alibi za muljanje pred pravnim organima. Da ne ulazimo previše u sam tekst (a i u to koliko se isti može povezati sa slučajem Janice Kostelić), prenosimo ga u nastavku.


Štto bi se dogodilo u pravnoj državi Hrvatskoj da je običan čovjek napravio baš sve ono što je učinio kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije u “reketu” koji je dobrovoljno izabrao? Znate što? Putovnica bi mu odavno bila oduzeta, ne bi se baš šetkao svjetskim metropolama, već bi vjerojatno upoznao sve zvjezdice u “remetinečkim dvorima”, piše Flak za Večernji.hr

Uspon i pad Luke Modrića ko za vraga počinju u zenitu njegove nogometne karijere, u njegove tri najbolje igračke godine (otprilike nešto manje traje ova sada već ozbiljna farsa sa suđenjem Zdravku Mamiću, Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru koje se tereti za kaznena djela da su oštetili Dinamo za 112 milijuna kuna, a državni proračun za 12,5 milijuna kuna) u kojima je osvojio dvije Lige prvaka (treću još prije), prvenstvo Španjolske, (treću još prije), “zločesti” djelatnici USKOK-a su mu “opalili presing”.

Zna Luka izaći iz nogometnih okova, s lakoćom se otarasiti suparnika, no u pravosudnom presingu on nije top svjetska klasa, već samo obični amater. Kojeg netko očito loše savjetuje. Jer u osječkoj sudnici je “promijenio ploču”, nos mu je rastao kao Geppettovu lutku u trenucima kada je pokušavao još jednom “držati gazdi gaće”. Sjećao se, pa zaboravljao, a poprilično sam siguran da zna i koju je majicu i koje hlače imao i što je tog dana jeo kada se zgotavljao njegov prvi veliki transfer.

Dakle, bio bi u svakom slučaju pošteniji, ispravniji da je priznao do kraja što je i kako radio, ovako je samo deset dana nakon još jednog velikog sportskog uspjeha razočarao i svoje navijače. Klečati cijeli život ispred “kamatara”, to je nešto što si nogometni velikan ovog doba nikako nije smio dopustiti. Koliko god mlad i naivan bio i koliko god mu je to pomoglo na početku njegove nogometne karijere. Nije tada mogao birati, ali je kada je spoznao i shvatio o čemu je riječ, tada je morao reagirati.

Više pročitajte na Večernjem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...