Inspire Me Zadar; Životni poziv Tamare Šoletić: “Znala sam da ću biti glumica”

Obilježila ju je uloga popularne Lili iz humoristične serije Zauvijek Susjedi, za koju kaže da je sociološki fenomen. Serija se reprizira 10 godina, a svaki put je gledanija.

– „Dosadila sam i Bogu i Gospu kao ta Lili. I sebi.“ kaže simpatična Tamara.

U svojoj mladosti je spoznala veliku patnju i bol.

– Kao mlada žena, sa 33 godine, već u tom trenutku, sahranila sam i oca, brata, proživjela rat, rodila dvoje djece i rastavila. Taj period života od mene je napravio osobu kakva sam ja sad. Naučila sam živjeti danas, cijeniti prave vrijednosti u životu, jako dobro slušati ljude i da je sreća dragocjena stvar.

Otac joj je bio profesionalni glumac u Kazalištu lutaka, a živjeli su u stanu ispod pozornice kazališta u Jazinama.

– Ta je pozornica bila moje dvorište, glumci moji prijatelji, lutke iz kazališta moje lutke. Ja sam živjela taj svijet, i jedino što sam u životu znala i željela da ću biti glumica, prepričava Tamara.

Nedugo nakon mature u gimnaziji, upisala je razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu u Zadru. Nakon kratkog rada u školi, putem audicije se zaposlila u Kazalištu lutaka, u kojem je i dan danas. Nastavila je dvije godine studija postavši diplomirani učitelj, a smatra da je u životu bitno stalno raditi na sebi i ići dalje.

– Rođena sam Zadranka, živim u Zadru, i smatram da je moj veliki uspjeh što sam sve postigla putem, a da nikad nisam otišla iz mog grada. I to je teško – naglašava Tamara.

Svojim najvećim postignućem smatra školovanje sina Felixa u SAD-u, koji je sada mladi kreativni direktor u Los Angelesu.

– Nemojte nikad zaboravite biti ljubazni i pristojni. Takvim ljudima se otvaraju vrata, njih se voli čuti. Onako kako pristupamo životu i ljudima tako će nam se i vratiti na kraju poručuje Tamara.

Pogledajte cijeli govor u kojem je pričala i zašto je izabrala biti sretna i zadovoljna žena, kad je prvi put u životu ostala sama i brojne anegdote sa Lili u svakodnevnom životu koje su izvukle osmijeh na lice sudionicima konferencije u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...