Ipak nisu “chemtrailsi”; Čitatelji u strahu zbog zaprašivanja komaraca

Isprva nismo planirali osvrnuti se člankom na upite građana o najavljenom zaprašivanju komaraca koje se trenutno provodi na zadarskom području, budući da su sve upute od strane tvrtke Dezinsekcija d.o.o. pravovremeno objavljene. Ipak, čini se da se strah uvukao u kosti naših sugrađana pa nakon nekoliko e-mailova, poziva i poruka građana želimo smiriti paniku koja je zavladala.

– Sinoć oko 11 sati dođu likovi, kao iz Čistoće, i prskaju neke sprejeve po autima i po travi. Htio sam vam reći za to jer je suludo. Djeca se mogu otrovati. Ne znam što su radili autima jer su ih bukvalno sprejali. To se događa na Smiljevcu, napisao nam je u strahu jedan čitatelj.

Ipak, mjesta panici i strahu nema. Naime, od 26. do 29. lipnja navečer i u rano jutro obavljat će se aktivnosti dezinsekcije, tretmana protiv komaraca, na području grada Zadra. Tvrtka Dezinsekcija d.o.o. tretman provodi hladnim zamagljivanjem. Poželjno je u to vrijeme zatvoriti prozore i vrata, a posebno se upozoravaju pčelari, da za vrijeme aktivnosti drže zatvorene košnice. Mole se svi vozači, prolaznici i građani za dodatan oprez. Ako slijedite navedene upute, straha od zaprašivanja nema.

Dakle, ne radi se o nikakvim “chemtrailsima” i trovanju ljudi, već o pokušaju da se minimalizira populacija komaraca ovoga ljeta. Ako želite da u budućnosti bude manje “sumnjivog sprejanja” svakako se sjetite isprazniti sve posude s ustajalom vodom, budući da se upravo u takvima komarci razmnožavaju.

– Komarci obožavaju hladnije, tamnije i kutke prepune vode. Jajašca se mogu razviti već i u kapi vode pa je zato važno da sve oko sebe (od kante za smeće, podloška tegle za cvijeće, šupljih grana i sl.) držite suhim i dobro prozračenim, tako da ih u ta dva tjedna njihova prosječnog životnog vijeka (neke od tri tisuće vrsta žive i duže) spriječite u razmnožavanju. Svaka ženka može četiri do pet puta izleći jajašca, napisao je svojedobno portal PlanB.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...