ISIS PRIJETI HRVATSKOJ: “Nismo vas zaboravili, sjećate li se kako je zaklana vaša svinja na Sinaju?”

U posljednjem izdanju magazina Rumiyah koji je glasilo ISIS-a na Balkanu, objavljene su terorističke prijetnje zemljama regije.

ISIS piše kako ovo područje nije zaboravio, samo je prezauzet da mu se posveti.

U otvorenoj prijetnji upućenoj Srbima i Hrvatima koja je objavljena u tom magazinu, piše kako nisu zaboravljena ratna stradanja muslimana. Napadi širom svijeta trebali bi biti opomena zemljama Balkana, piše Klix.ba, prenosi Index.

“Znate li za Francusku i Njemačku, te zemlje su zahvatili plamenovi našeg rata, i Britaniju koja je mislila da živi u sigurnosti i zaštiti, zabili smo njenu glavu u zemlju i slomili njen vrat. Sve ove zemlje su se oholile i hvalisale pa je jednu po jednu zahvatio naš udarac i ostale su ponižene”, navodi se između ostalog u novoj prijetnji ISIS-a.

https://twitter.com/CT_operative/status/872569187234963457

Prijetnje Srbima i Hrvatima

Autor teksta najavljuje i da se ISIS “vraća” na Balkan.

“Mi s vama imamo jako dug neriješen račun koji ćete platiti svojom krvlju”, piše Rumiyah.

“Ustanite i prekoljite glave kufra i riddeta gdje god iz pronađete. Prolijte njihovu krv, presijecite njihove vratove, pretvorite im noći u dane, a dane im zapalite, učinite neka teku rijeke njihove krvi”, poziva se na ubijanje nevjernika.

“A što se tiče Hrvata kafira, vi se isto tako nalazite u našem sjećanju, vaša krv je također prljava i dozvoljena kod nas. Ne, tako nam Allaha, nismo vas zanemarili niti smo vas zaboravili. Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje, silovanje, prolijevanje krvi i paljenje kuća po Bosni. Zar ste mislili da je to sve završilo? Zar ste mislili da je sa vašim povratkom u vaše kuće i vašim rukama uprljanim krvlju muslimana završilo sve ono što se desilo? Ne, tako nam Allaha nije završilo. Štaviše, to je bio samo početak kraja. Zar ste zaboravili kako je zaklana vaša svinja na Sinaju?”, stoji u izljevu mržnje u kojemu se podsjeća i na smrt Hrvata Tomislava Salopeka kojega je ISIS prije dvije godine pogubio u pustinji u Egiptu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...