Islandski mediji uoči derbija: “Modrić je čovjek sa šest očiju”

Uoči dvoboja s Hrvatskom najviše su prostora Islanđani poklonili Luki Modriću. Nije iznenađenje, kome će ako neće najboljem hrvatskom reprezentativcu.

Modrić je čovjek sa šest očiju i kada ga stavite u “pola vrijednosti” opet je na terenu istinska klasa, figurativno je poručio trener Sigurbjorn Heidersson iz stožera islandskog prvoligaša Valura.

Einar Orn Jonsson, nekadašnji je rukometni reprezentativac Islanda, a danas je 40-godišnjak koji na islandskoj TV postaji ICB obnaša dužnost komentatora.

Modrić je ključni igrač Hrvatske, gledao sam ga u finalu Lige prvaka. Nije prvi put osvojio najveći europski klupski naslov, ali očito je da nije izgubio radost, želju i motiv. Bude li Modrić na razini izdanja u Ligi prvaka, teško ćemo protiv Hrvatske kojoj upravo Modrić podiže igru na posebnu razinu, kazao je Jonsson.

Zbog ozljede koljena u reprezentaciji nema Birkira Bjarnasona, 29-godišnjeg veznjaka Basela.

Ne boli mene koljeno, imam osjećaj da mogu večeras trenirati, ali, nažalost, ne smijem još tri mjeseca, objasnio je Bjarnason.

Još su novinari Bjarnason upitali kako gleda na izostanak Rakitića i Subašića iz reprezentacije Hrvatske.

Svaka momčad ima svojih izostanaka, meni je primarno žao što ja ne mogu pomoći našoj reprezentaciji. Što se tiče Hrvatske, jaki su i bez onih koji nedostaju, ali ja sam uvijek optimist. Vjerujem u moje suigrače, vjerujem u pobjedu, jasno je bez ustručavanja kazao Bjarnason.

Heldi Kolvidsson, pomoćnik izbornika Hallgrimssona, za kraj je dodao i jedan detalj za navijače.

Dođite ranije na utakmicu. Kod nas je običaj da se kasni, jer svi imaju problema s parkiranjem. Zato mi je drago da je savez organizirao fan zonu za navijače, da se okupe na jednome mjestu prije početak utakmice. Hrvatska? Nakon što su ostali bez Rakitića i Subašića ostaje nam samo riješiti jednu dvojbu, a to je hoće li dvojac iz Intera igrati zajedno, hoće li od prve minute u momčadi biti Brozović i Perišić. Imamo informacije da je Kovačić starter, a možda budu i sva trojica, tko zna, riječi su Kolvidssona za islandski nogometni portal Futboli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...