Jadrolinija od sutra prelazi na ljetni red plovidbe; Uvode se dodatne linije, rastu cijene karata

Od petka, 2.6. Jadrolinija prelazi na sezonski red plovidbe koji podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja na linijama u lokalnom linijskom pomorskom prometu. Također, osim postojećih linija, od 3.6. prometovat će i nova katamaranska linija koja povezuje Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar te od 9.6. i sezonska katamaranska linija Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split. U međunarodnom prometu novost je trajektna linija Bari (Italija) – Bar (Crna Gora) koja prometuje od 18.5.2017., a Jadrolinija je održava brodom „Dubrovnik“ koji također održava liniju Dubrovnik – Bari sve do mjeseca prosinca.

Jadrolinija je u 2016. godini ostvarila rekordan promet i prevezla ukupno 11,3 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila. Flota od 50 brodova spremna je za nadolazeću sezonu koja zahtjeva maksimalan angažman brodova i posada, a uzevši u obzir da se gotovo polovina godišnjeg prometa preveze upravo u ljetnim mjesecima. Flota Jadrolinije tako odradi preko 600 polazaka dnevno, preveze oko 600 000 putnika tjedno, a najfrekventnije linije održavaju se kontinuirano 24 sata na dan. Brodovi većeg kapaciteta raspoređeni su na najfrekventnije linije, a uz definirani red plovidbe, uvodit će se i dodatna putovanja po potrebi.

Sezonske tarife

Stupanjem na snagu sezonskog reda plovidbe s primjenom počinje i sezonska tarifa koja predstavlja veće cijene u prosjeku za 20% u odnosu na vansezonsku tarifu. Sezonska tarifa ne odnosi se na otočane odnosno vlasnike otočnih iskaznica kojima cijene ostaju nepromijenjene tijekom cijele godine.

Online prodaja karata i dnevne servisne informacije

Kako bi se smanjile gužve u agencijama i na prodajnim mjestima u pristaništima tijekom sezone, preporuča se kupnja karte putem službene stranice www.jadrolinija.hr. Pretraživanje reda plovidbe, online kupnja karata kao i dnevne servisne informacije putnicima su dostupni na www.jadrolinija.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...