Kako je najveći Hajdukov talent završio kod Mamića, otac: “Neka me Torcida mrzi, mislio sam na Jakova”

15-godišnji Jakov Anton Vasilj, navodno najveći hrvatski supertalent, karijeru će nastaviti u Dinamu. Prema mišljenju njegovih roditelja, zagrebački klub ima najbolje uvjete da se Jakov Anton razvije u pravom smjeru. S Hajdukom je imao stipendijski ugovor i morao je čekati da on istekne kako bi mogao Split zamijeniti Zagrebom, a njegovi roditelji ni pod koju cijenu nisu željeli da ostane u Hajduku jer su još prošlog ljeta bili u razmiricama s bivšim predsjednikom Marinom Brbićem.

“On će biti novi Luka Modrić”, rekao je Dinamov direktor Tomislav Svetina nakon što je osigurao dolazak najboljeg hrvatskog igrača te generacije.

Hajduk je s Vasiljevim starijim bratom Ivanom također raskinuo ugovor nakon što nije bio u njegovim planovima, a isto se sada dogodilo i s Jakovom Antonom.

Nakon što je Dinamo ”oteo” Hajduku mladog igrača, razgovarali smo s Jakovovim ocem Zoranom.

”Priča je jednostavna. Jakov je s Hajdukom imao stipendijski ugovor koji ističe krajem mjeseca i to je to. Istina je da smo se mi željeli s Hajdukom razići i prije dvije godine, a nismo jer je Jakov imao ugovor, ali sad je ova priča iza nas i Jakov je igrač Dinama. Procijenili smo da će na Maksimiru imati najbolje uvjete za razvoj”, odmah nam je kazao Zoran Vasilj, otac nadarenog Jakova koji je, premda još dječak, postao nogometna tema dana u Hrvatskoj, piše Index.hr.

”Vidim da se svašta piše i priča. Čuo sam čak i da sam pohlepna životinja koji misli samo na pare. To nije točno, a detalje zbog kojih sam želio da Jakov ode iz Hajduka ne želim iznositi javno, kroz medije, baš zato što previše volim Hajduk i želim ga zaštititi.”

Spomenuli ste da ste se željeli rastati s Hajdukom još prije dvije godine. Tada je na čelu kluba s Poljuda bio Marin Brbić, a danas su u foteljama Hajduka neki sasvim drugi ljudi. Je li to znači da ni stara niti nova uprava nisu znali riješiti vaš problem?

”Tako je. Ne znam jesu li znali, ali očito je da nisu željeli. Nisu imali interesa. Vjerujte mi, ne želim se zakrviti s Hajdukom. U Split smo došli otvorena srca i s velikim zadovoljstvom. Na koncu, pa ja sam navijač Hajduka. Za koga ću drugo navijati nego za Hajduk. Ali emocije su jedno, a realan život je nešto sasvim drugo. Moja zadaća kao oca je ta da mislim na dobrobit svog sina, a u Hajduku Jakov nije imao budućnosti i to je jedina istina.”

Svjesni ste da će vam navijači Hajduka zamjeriti što ste sina poslali upravo u Dinamo? U vašem Zadru posebno je jaka hajdučka struja.

”Ne samo da sam svjestan, pa samo o tome i razmišljam. Imali smo ponudu i iz inozemstva, no odlučio sam da je za Jakova bolje da nježne i formativne godine provede kod kuće, a ne da s 15 godina bude gastarbajter. Ne mogu zabraniti nekome da me mrzi ako to želi. To je njegovo pravo. Ako će netko radi ovoga za mnom vikati na ulici i vrijeđati me, a što da ja radim. Torcidu obožavam. Za mene oni nisu najbolja navijačka skupina samo u Hrvatskoj, nego su najbolji na svijetu. Međutim, ne želim radi Torcide ni zbog ikoga drugoga odustati od ciljeva koje sam zacrtao u životu. Svatko neka živi svoj život. Ako će me Torcida mrziti, neka me mrze, ja ću njih i dalje voljeti.”

Je li ponuda Dinama bila dobra kad ste se odlučili za ovakav korak?

”Ako mislite na financijske uvjete, nije bila ništa bolja od one Hajdukove. I u Hajduku smo s te strane bili zadovoljni, no problem je bio puno dublji i kako sam već rekao, baš da zaštitim Hajduk, ne želim govoriti o detaljima.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...