Koliko će se trgovina Konzuma zatvoriti i koliko bi ‘konzumaša’ moglo ostati bez posla?

Obzirom na ogroman broj trgovina i njihovo dupliranje na brojnim lokacijama, a poznato je da ih Konzum ima 700, sigurno je da neki rubni i sa manjim prometom neće uspjeti opstati.
U biznisu uvijek postoji dobar ili loš scenariji, a koliko će se zatvoriti dućana Konzuma i kojih formata, te koliko bi ljudi moglo ostati bez posla, sve ovisi o strategiji restrukturiranja izvanredne uprave.  Obzirom na ogroman broj trgovina i njihovo dupliranje na brojnim lokacijama, a poznato je da ih Konzum ima 700, sigurno je da neki rubni i sa manjim prometom neće uspjeti opstati.

Što se tiče najave izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka o otpuštanju u Konzumu, Munjiza je kazao kako se “u teoriji može zatvoriti 50 dućana, a ne mora niti jedan”. To po njegovim riječima ovisi o strategiji, jer neki dućani koji su na rubu profitabilnosti možda služe da naštete konkurenciji. Vjeruje da će se zatvarati manja prodajna mjesta i ona koja su “dupla”, odnosno ima ih dva ili više na maloj razdaljini, piše Agrobiz.

U prosjeku bi manje trgovine, kojih je od 50 do 70, s manjim prometom i s u prosjeku 10 zaposlenih mogle biti zatvorene, smatra Munjiza. Sve to ovisi o tome na kakav će se tip restrukturiranja odlučiti uprava, ali bi po toj nekoj procjeni moglo biti zatvoreno oko 10 do 15 posto trgovina, jer neke već sad ne plaćaju primjerice najam, dodaje Munjiza.

On osobno ne bi zatvarao trgovine, no sve je to, kaže, sad na procjeni uprave. Posebno je upitno davanje otkaza u situaciji kada svim trgovcima nedostaje radnika.

 

Cijeli izvorni članak možete pronaći ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...