Marko Škugor i lijepa Mirna Maras snimili spot za baladu “Ka dica” kod zadarske sfinge

Šibenski slavuj Marko Škugor nakon niza hitova, za Splitski festival pripremio je nježnu baladu ‘Ka’ dica’ u kojem glumi predivna Mirna Maras koja se tada prvi put našla u pravoj vjenčanici.

Mirna Maras glumila je u sportu nedugo nakon poroda kćerkice Meri i odmah pokazala zavidnu liniju, piše ŠibenikIN.

– Odlično sam se provela na snimanju. Draga i profesionalna ekipa, lijepa pjesma i prekrasan dan! Baš sam uživala – rekla je lijepa televizijska glumica i voditeljica.

Marko Škugor pjesmu je opisao kao ‘onu koju je dugo tražio’, pa kadu mu je ‘meštar od dalmatinske pisme’ Pero Kozomara poslao demo snimku na mail, odmah je pristao na to.

– To je pjesma koja će me predstaviti u najboljem svjetlu na Splitskom festivalu te zapravo nastaviti i nadograditi priču novog albuma koju su započele ‘Samo ti si’ (pobjednička pjesma Šansone u Šibeniku), ‘Samo s tobom sam upoznao ljubav’ (duet s legendarnim Oliverom) i ‘Uvik ću te svojom zvati’. Hvala Peri na bajkovitoj glazbi, Branku i Lući na prekrasnom tekstu, Mirni na fenomenalno odrađenoj ulozi te Igoru i cijeloj njegovoj na nevjerojatnom spotu – zadovoljan  je šibenski pjevač Marko Škugor.

Uz Mirnu se u spotu pojavljuje i sfinga koja se nalazu u dvorištu zadarske ville Attillia, a od malih nogu je intrigirala redatelja spota koji je odrastao u Zadru.

Sfingu je napravio Giovanni Smirich, vlasnik i graditelj ville Attillie, a uz nju se vežu brojne legende, od one da je njegova žena Atillia zakopana ispod sfinge preko toga da sfinga ima njeno lice, do toga da je ispod zakopano veliko blago. U potrazi za istinom redatelj je došao do praunuka vlasnika ville, koji je ispričao pravu priču oko sfinge.

– U to doba, u nedostatku televizije, ljudima je jedna obična razglednica iz daleke zemlje bila više nego dovoljna za cijelovečernju zabavu uz priče, pa su tako Giovanni I Attillia sa djecom provodili večeri pričajući priče o Egiptu u kojeg su oboje kao resturatori bili zaljubljeni. Nakon smrti voljene supruge 1918. Giovanni u spomen svoje supruge podiže originalnu repliku Egipatske Sfinge – ispričao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...