Među najljepšim svjetionicima u Hrvatskoj koji se mogu iznajmit jedan na Kornatima i jedan na Viru

U Hrvatskoj postoji 45 svjetionika, većina ih je izgrađena u 19. stoljeću. Posljednjih godina sve ozbiljnije ih se pretvara u luksuzne apartmane, u kojima noć košta od petstotinjak do nekoliko tisuće kuna.

Istina, nisu svi svjetionici koji su prenamijenjeni za najam pretjerano luksuzni, no i ti, nešto skromniji, prilično su spektakularni. U pravilu možete računati na nestvaran pogled, samoću, privatnu plažu i, po mnogima, nevjerojatno iskustvo ljetovanja.

U nastavku je Telegram iskopao neke od svjetionika koji se iznajmljuju ove sezone na Jadranu, a za koje nam im čini da su najljepši. Ili barem najzanimljiviji. Među njima su i Robinson Tajer na kornatskom otočju i Villa Lanterna na Viru.

Villa Lanterna, Vir

Svjetionik Villa Lanterna izgrađen je 1881. godine na jugozapadnom dijelu otoka Vira, ima 5 zvjezdica i može primiti maksimalno osam osoba. Sastoji se od dva kata, ima oko 180 metara četvornih te četiri spavaće sobe.
Cijena: od 4875 do 8625 kuna/noć

Robinson Tajer, Vela Sestrica

Svjetionik iz 1876. godine ima 130 metara četvornih te dva apartmana koji mogu primiti do osam ljudi. Cijena se odnosi na cijeli svjetionik.
Cijena: 1730 kuna/noć

Više provjerite i fotografije pogledajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...