Na ovogodišnjem Velebit Trailu sudjelovat će preko 600 sudionika!

Starigradski kalendar pustolovnih događanja je iz godine u godinu sve bogatiji, pa nakon prvosvibanjskog natjecanja u penjanju na pakleničkim stijenama i Paklenica trail utrke, slijedi Velebit Trail, jedna od prvih i najzahtjevnijih planinskih utrka u Hrvatskoj.

Tako će 24.lipnja Velebit – mjesto gdje je sve i počelo kada govorimo o planinskom trčanju u Hrvatskoj –  po 15.put postati gladijatorska arena jednog od najrespektabilnijih sportskih događanja u Hrvatskoj ali i južnoj Europi.

Svako izdanje utrke donosi novosti, pa Šimun Cimerman, organizator utrke, za ovogodišnju utrku najavljuje 5 težinskih kategorija kako bi svi zaljubljenici u planinsko trčanje pronašli mjesto za sebe:

VELEBIT TRAIL ULTRA 50 MILES: 82 km / 4.000mD+

VELEBIT TRAIL MARATHON: 42 km / 2.200mD+

VELEBIT TRAIL CHALLENGER: 26 km / 1350mD+

VELEBIT TRAIL ACTIVE: 14km / 850mD+

VELEBIT TRAIL LIGHT: 6km / 200mD+

NAPOMENA: Djeca do 12 godina ne plaćaju kotizaciju, a maloljetnici od 13-17 godina i sudionici +60 plaćaju (Light, Active i Challenger kategorije) samo depozit.

Za Ultra kategoriju start je organiziran 23.lipnja u Baškim oštarijama točno u ponoć što postavlja novi izazov pred sudionike, dok ostale kategorije polaze iz centra Starigrada(Trg Stjepana Radića) 24.lipnja u jutarnjim satima.

Za sve one koji bi željeli sudjelovati u nešto ležernijem obliku  predviđena je rekreativna  Light kategorija kroz kanjon Velike Paklenice koja kreće u 10.00h sa Trga Marasovići na ulazu u NP Paklenica.

Usprkos zahtjevnom velebitskom terenu, interes za Velebit Ultra Trail ne jenjava te se i ove godine očekuje više od 600 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Više informacija o utrci te prijave za sudjelovanje mogu se naći na internetskoj stranici http://www.outdoor.hr/velebit-trail

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...