Cestitka_Uskrs

Najboljim učenicima uručeni Oskari znanja – među dobitnicima i zadarska djeca

Učenicima koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta u četvrtak su u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uručeni Oskari znanja.

Nagrade su učenicima uručili ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Ukupno su podijeljene 352 nagrade, od čega 219 nagrada za prva tri mjesta na državnim natjecanjima te 133 nagrade za prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, a ovogodišnje skulpture koje su podijeljene nagrađenima izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom “August Šenoa” iz Garešnice.

“Ovom nagradom želimo još više potaknuti izvrsnost jer je upravo na vama naša budućnost – sve što uložimo u vas, uložili smo u sretnije i bolje sutra. Svojim uspjesima nam pokazujete da je Hrvatska u sigurnim rukama“, istaknuo je Pauk te dodao da je svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave iznimno važno da uključe mlade u rad zajednice.

“Vaše mišljenje je važno, zato županije potiču mlade da se uključe u donošenje odluka kroz savjete mladih. Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiraju se i deficitarna zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja će im imati što za ponuditi”, dodao je.

Oskar znanja najznačajnije je priznanje u obrazovanju kojim se već 13 godina nagrađujunajuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori. Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija i ove je godine odlučio na ovaj način podržati vrijedne učenike i potaknuti njihovu izvrsnost. Tako je ove godine Zajednica pomogla održavanje dodjele Oskara znanja sa 62.500 kuna, ističe se u priopćenju.

Uz Zajednicu, svečanu dodjelu Oskara omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Najuspješnijim učenicima glazbenih i plesnih škola te studentima muzičkih akademija Oskari znanja dodijelit će se u petak na svečanosti u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Popis učenika, među kojima naravno ima i Zadrana, donosimo ovdje: 8_6_2017_Drzavni_i_medunarodni_prvaci_2017_web

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...