Najljepše plaže u Hrvatskoj su u Sabunikama i Biogradu, na Ugljanu, Vrgadi, Dugom otoku…

Najljepše plaže Jadrana podijeljene su u tri regije: Ista i Primorje, Sjeverna i Srednja Dalmacija te Južna Dalmacija. Ako još razmišljate gdje se kupati i uživati ovog ljeta, provjerite popis koji je složio portal 24sata i izaberite najbolje za sebe. Mi izdvajamo najljepše plaže u Zadarskoj županiji.

Crvena luka, Pakoštane – Mala plaža sakrila se u laguni između Pakoštana i Zadra. Plićak s nježnim bojama okružen je borovima i raznim mediteranskim biljem.

Kulina, Starigrad – Na prostranom niskom rtu podno Velebita, uz mjesto Seline, nalazi se drvena utvrda, a do nje mirna plaža.

Veli žal, Dugi otok – Uz obalu, u bistrome moru, često se igraju dupini. Na plaži šljunak, u plićaku pijesak, a u blizini bar ako ožednite.

Vrgada – Svoju glavnu pješčanu plažu poned zovu “crvena”. Ovdje nema automobila pa Vrgadu zovu otokom ribara, mačaka i galebova.

Sabuša, Ugljan – Ugodno mjesto za prženje na suncu udaljeno je 20 minuta hoda od mjesta Kukljica. More je plitko i s pješčanim dnom, savršeno za djecu i lijenčine.

Kostanj, Ugljan – Smještena sjeverno do Kukljice, ova pješčana plaža potpuno je prirodna i zaklonjena gustom borovinom. Pogodna je za sidrenje manjih brodica.

Kraljičina plaža, Sabunike – Tri kilometra duga pješčana plaža blizu Nina nešto je što se na Jadranu doista ne vidi često.

Sakarun, Dugi otok – Prostrana pruga od 800 metara šljunka, oblutaka i pijeska. Britanski Telegraph ovu je uvalu opisao kao jedinstvenu po intenzitetu boja – tirkiznog mora, tamne borove šume i bijelih kamenčića, koji bliješte na suncu. Plaža se spušta vrlo blago, toliko da se od obale kroz plićak može prohodati i 100 metara.

Dražica, Biograd – Pet minuta šetnje Lungomarem kroz hlad stoljetnih borova, toliko je potrebno od centra grada. Široka, čistog mora i jako dobro opremljena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...