Nećete vjerovati što sve privlači komarce

Komarci su napast koje se teško riješiti, a ako spadate u one koje nemilice grizu, morali bi se zapitati zašto ste im toliko privlačni.

Novo istraživanje londonske Škole higijene i tropske medicine dalo je prilično porazan rezultat za one kojima higijena nije jača strana – komarci obožavaju smrdljive čarape, piše Metro portal.

U istraživanju su uzeli 200 pari čarapa od identičnih i dvojajčanih blizanaca jer se na temelju prijašnje studije pokazalo da su identični blizanci privlačniji komarcima. U istraživanju će im staviti čarape i pustiti komarce u izoliran i vjetrovit prostor te istražiti čija stopala će komarcima proizvesti odbojne ili privlačne kemikalije.

Prijašnja su istraživanja pokazala da komarci preferiraju trudnice, krvnu grupu 0, ugljični dioksid, mliječnu kiselinu i pivo.

Stoga, osim što bi bilo dobro skinuti višak kilograma (iz raznoraznih zdravstvenih razloga) kako biste izlučivali manje ugljičnog dioksida i preskočiti večernje pivo – promijenite čarape!


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...