Neočekivane stvari koje vas mogu ubiti

Mnoge su stvari opasne po život i u najmanjim količinama, dok drugih trebamo konzumirati u stvarno ekstremnim količinama da bi nam naškodile, no i tu se krije nekoliko svakodnevnih stvari koje stvarno ne doživljavamo opasnima.

Recimo, samo dvije koštice trešnje sadrže dovoljno cijanida da vas otruju, no na sreću, to ne znači da ćete umrijeti ako ih progutate – kad biste ih mogli sažvakati, to bi već bila druga priča…

Voda nam je nužna za život, ali i tu je moguće pretjerati – ako popijete 6 litara, može doći do glavobolja i napada, a moguća je i smrt.

Alkohol je opasan u većim količinama, no koje su to zapravo? 13 čaša, kažu stručnjaci, dovoljno je da ubije prosječnog čovjeka – i da, tu se radi o žestici, ne o pivu ili vinu.

Svi ponekad volimo presoliti neku hranu, a ako želite znati koliko je soli smrtonosno, opustite se – tek će 49 žlica soli izazvati grčeve i komu.

Jednako tako, srčani udar od kave možete dobiti jedino ako stvarno pretjerate i popijete – 70 šalica u danu.

Za kraj, upozorenje onima koji vole bučnu glazbu – oštećenje bubnjića i živaca nastupa duljim izlaganjem buci glasnijoj od 185 decibela.

Sve u svemu, ekstremi su ipak toliki da se vjerojatno nećete naći u smrtnoj opasnosti, piše Metro portal.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...