Nevrijeme poharalo Zadar; Vatrogasci su na terenu od sinoć, na jednog muškarca palo stablo, na drugog dvorišna ograda

Zadarski vatrogasci sinoć su zbog grmljavinskog nevremena koje je poharalo Zadar i okolicu, imali pune ruke posla, točnije 25 intervencija. Kako doznajemo od zapovjednika JVP Zadar, Grge Šoše, radilo se cijelu noć, a sa saniranjem štete nastavilo se i jutros. Nevera je čupala stabla, razbijala stakla i prouzročila pravi kaos na cestama.

- Zaprimili smo mnoštvo dojava građana. Vatrogasci su na teren izašli sinoć oko 20 i 40 sati. Imali su 25 intervencija, od čega su se 22 odnosile na uklanjanje stabala s cesta i automobila. Jutros se nastavilo s radom nedaleko zgrada Solidarnosti gdje je u tijeku uklanjanje jednog stabla. Imali smo jedno ispumpavanje poplavljene kuće, a nekoliko ljudi je lakše ozlijeđeno. Na jednog muškarca je palo stablo, a na drugog dvorišna ograda. Na teren je također izašla Hitna pomoć, no na sreću, nitko nije teže nastradao, kaže Šoša.

Podsjetimo, u jednom trenutku u ulici Stjepana Radića vatrogasci su morali s ceste uklanjati nekoliko stabala koja su pukla pod naletom vjetra i tako u potpunosti onemogućila prometovanje ovom ulicom. Jedno stablo se u naletu strahovitog vjetra srušilo i na prometnici na Putu Nina kao i kod crkve na Plovaniji. Ulicama su letjele kante za smeće, a na Poluotoku su uništene brojne terase kafića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...