Novi Luka Modrić; 15-godišnji Zadranin Jakov Anton Vasilj najveći je talent Dinama

Luka Modrić navodno je bio ‘presitan’ za Hajduk. Uskoro su ga zapazili skauti Dinama i sve ostalo je dio povijesti. U posljednjih 10-ak godina nekoliko je supertalentiranih klinaca prelazilo iz Hajduka u Dinamo, a jedan takav upravo se dogodio ovih dana.

Naime, 15-godišnji Jakov Anton Vasilj iz Zadra karijeru će nastaviti u Dinamu. Prema mišljenju njegovih roditelja, zagrebački klub ima najbolje uvjete da se Jakov Anton razvije u pravom smjeru. S Hajdukom je imao stipendijski ugovor i morao je čekati da on istekne kako bi mogao Split zamijeniti Zagrebom.

“On će biti novi Luka Modrić”, rekao je Dinamov direktor Tomislav Svetina nakon što je osigurao dolazak najboljeg hrvatskog igrača te generacije.

Vasilj, kažu, neodoljivo podsjeća na Modrića. Obojica su iz Zadra, obojica su trebala igrati u Hajduku prije Dinama i obojica su vrlo jaki na lopti. Za njega se navodno već raspitivao i Liverpool. No, obitelj je odabrala ostanak u Hrvatskoj, a sad će seliti u Zagreb, piše Nogometni.net.

Hajduk je s Vasiljevim starijim bratom Ivanom također raskinuo ugovor nakon što ga nije vidio u svojim planovima, a ista stvar sad se dogodila i s Jakovom Antonom.

Dug je put do uspjeha i Reala

Sama činjenica da je prešao u Dinamo i da ga zovu novim Modrićem ne znači apsolutno ništa, dalek je put do uspjeha. Primjerice, sjeća li se još netko Tea Karduma, mladića koji je bio jedan od najvećih Hajdukovih talenata u povijesti? Slično kao i Vasilj, još kao tinejdžer je prešao u Dinamo, ali od ‘novog Bokšića’ nismo vidjeli ni B. Kasnije je igrao u Varteksu, Nyonnu, Zmaju iz Makarske, Dugopolju, Uskoku iz Klisa…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...