Novorođeni mladunci dupina viđeni uz zapadnu obalu otoka Silbe

Protekla dva tjedna u Lošinjskom arhipelagu obilježena su učestalim opažanjima ženki dupina i njihovih mladunaca, donosi na svom FB profilu Institut Plavi svijet iz Velog Lošinja, pišu Naši školji.

Objavu prenosimo u cijelosti uz predivne fotografije volontera i stručnjaka Plavog svijeta.

“Minijaturne perajice novorođenih mladunaca nespretno su izranjale uz dobro nam poznate ženke Annu i Lovru koje smo opazili u većoj skupini uz zapadnu obalu otoka Silbe. U istoj grupi smo opazili i ženku Jeffa uz njegove brojne mladunce na okupu, što nam je bilo osobito zanimljivo! Jeff i njen mladunac plivali su uz dva Jeffova mladunca iz 2011. i 2013., koji su sada odrasle i samostalne jedinke. Bio nam je pravi užitak promatrati srodne jedinke kako plivaju zajedno.

Ovaj susret oduševio je i naše eko-volontere pristigle iz daleke Malezije, koji su ozarenih lica, po prvi put u životu promatrali dupine u njihovom prirodnom okruženju. Uz to su bili i od velike koristi jer su vrijedno pomagali u prikupljanju znanstvenih podataka . Za njih je ovo iskustvo bilo jedinstveno, kao što se vidi na fotografijama koje želimo podijeliti s vama!

Dodajmo ovoj lijepoj priči i poziv Plavog svijeta na proslavu jubilarnog, 25. Dana dupina ovoga vikenda u Velom Lošinju! Također, Institut Plavi svijet ove godine obilježava i 30 godina Jadranskog projekta dupin. Prvog dana proslave, u petak, 30. lipnja, u 19 sati u Lošinjskom edukacijskom centru o moru predstavit će se rad Instituta Plavi svijet, a u subotu, 1. srpnja, već tradicionalno, proslava će biti u znaku zabave, umjetnosti i sporta.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...