Cestitka_Uskrs

Odgođena državna matura iz Hrvatskog jezika i to zbog nevjerojatno glupe pogreške

Državna matura iz Hrvatskog jezika odgođena je do daljnjega i to zbog toga što je netko u jednoj splitskoj školi umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine, učenicima podijelio ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test, koji se trebao održati sutra, piše Index.

Dakle, da skratimo, danas je u Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu učenicima podijeljen sutrašnji test, a to je prouzročilo odgodu u cijeloj zemlji.

“Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini).

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student”, stoji u priopćenju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...