Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Vir; Rajko Radović predsjednik, Marino Rukavina i Mate Radović potpredsjednici

Vijećnik HDZ-a Rajko Radović sa sedam glasova podrške od vladajuće koalicije SDP-HSS-HSLS i uz pet opozicijskih protiv, izabran je jučer za novog predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir, a s istim omjerom u glasovanju izabrani su njegovi potpredsjednici Marino Rukavina iz SDP-a i Mate Radović iz HSLS-a. Time je stavljena „točka na i“ lokalnih izbora 2017. na Viru i potvrđena priča od prethodnih izbora kada je predsjednik Općinskog vijeća iz redova HDZ-a bio podržan od iste vladajuće koalicije. Prijedlog kandidata s liste Igora Vučetića da se odsutni vijećnik Ive Glavan, također iz HDZ-a, imenuje predsjednikom virskog Općinskog vijeća s potpredsjednicima Šimom Vučetićem i Jadrankom Okrešom kao predstavnicima opozicije nije prošao sa sedam glasova protiv i pet glasova podrške.

„Zahvaljujem se na povjerenoj dužnosti i odgovornosti s nadom kako ćemo svjedočiti festivalu dobre suradnje u ovom mandatu. Svakom prijedlogu koji će unaprijediti život naše zajednice vrata su širom otvorena“, kazao je Radović kojemu je ovo prvi izbor za predsjednika i treći mandat u Općinskom vijeću.

Tako će u naredne četiri godine u Općinskom vijeću Općine Vir uz predsjednika Radovića (HDZ) i potpredsjednike Rukavinu (SDP) i Radovića (HSLS), odluke donositi vijećnici Igor Blažević (HSS), Tomislav Čepić, Nikolina Vučetić (umjesto načelnika Kristijana Kapovića) i Srđan Liverić (umjesto Kristine Perić) – izabrani s koalicijske liste SDP-HSS-HSLS, potom Igor Vučetić, Jadranka Okreša, Frane Vučetić i Šime Vučetić Krke – vijećnici izabrani s kandidacijske liste Igora Vučetića, vijećnik Ive Glavan s liste HDZ-a te vijećnik Josip Bašić s vlastite kandidacijske liste, a sve ih je nakon potpisivanja prisege pozdravio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

Na samom početku konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Općine Vir izabrano je i mandatno povjerenstvo s Marinom Rukavinom na mjestu predsjednika i članovima

Nikolinom Vučetić i Tomislavom Čepićem, kao i povjerenstvo za izbor i imenovanja za čijeg je predsjednika izabran Mate Radović sa članovima Igorom Blaževićem i Srđanom Liverićem. Sjednicu je do izbora Radovića za predsjednika Općinskog vijeća vodila Kristina Božić iz Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji uz asistenciju Katarine Radović, pročelnice Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Općine Vir.

 

 

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...