Oprez, poslijepodne nam stiže novo nevrijeme

Poslijepodne i navečer nam stiže novo nevrijeme. Sunčano prijepodne u cijeloj zemlji zamijenit će oblaci koji će se pojaviti tijekom poslijepodnevnih sati, piše HRT.

U istočnom dijelu Hrvatske porast naoblake se očekuje u poslijepodnevnim satima, a navečer je moguća mjestimična kiša. Puhat će jugozapadni i zapadni vjetar, uz najvišu dnevnu temperaturu dana do 33 stupnja.

Zapadnija područja izmjerit će nešto manju temperaturu, do 30 stupnjeva. Oblaci će stići u zapadna područja ranije poslijepodne, a već kasno poslijepodne, osobito navečer i u noći, mogući su pljuskovi s grmljavinom, prenosi Index.hr.

Na sjevernom Jadranu najviše oblaka

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom Kotaru bit će najviše oblaka. Kiša je moguća već u prvom dijelu dana, no veća količina oborina očekuje se predvečer. Jugozapadni i Južni vjetar, poslijepodne će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak.

Na ostalom dijelu Jadrana puhat će umjereno do jako jugo. Na srednjem dijelu Jadrana poslijepodne i navečer se očekuje jača naoblaka uz mjestimične pljuskove i neverine s temperaturom do 30 stupnjeva. Krajnji jug će, uz jako jugo, uživati u sunčanom danu. Vrlo je mala mogućnost za kišu s grmljavinom.

Razvedravanje u subotu

Do razvedravanja bi na kopnu trebalo posvuda doći tijekom subote poslijepodne. Nedjelja bi trebala biti sunčanija, no postoji mogućnost lokalnih pljuskova uz povremeni sjeverni vjetar.

Na Jadranu će subota biti promjenjiva, s pljuskovima i neverinima, a od nedjelje je mogućnost za poneki pljusak još samo u sjevernom dijelu. Puhat će jugozapadnjak koji će okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, potom u nedjelju predvečer na buru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...