Otvorene prijave za seminar “Stvaranje kazališta” na Školjiću

Od 8. do 16. srpnja 2017. na otoku Galovcu (Školjić) u blizini Zadra održat će se seminar “Stvaranje kazališta”.

Voditeljica projekta je redateljica Nina Kleflin, koja je nagrađena nizom umjetničkih priznanja i odlikuje je višegodišnje iskustvo u dramskom odgoju mladih.

Seminar je namijenjen učiteljima, profesorima i voditeljima kazališnih ili dramskih grupa u školama pri iseljeničkim udrugama i hrvatskim katoličkim misijama koji djeluju izvan domovine. Zamišljen je kao radionica za poduku onih koji žele proširiti i obogatiti znanje iz područja scenske umjetnosti, kao i za one koji tek planiraju osnovati kazališnu grupu.

Tijekom osmodnevnog predavanja o kazališnoj tematici u dramskom odgoju, stvaranja i druženja, prisutni će moći čuti mnogo korisnih savjeta i usvojiti praktična znanja.

Stvaranje kazališta od osobite je koristi voditeljima iseljeničkih kazališnih grupa koje djeluju u dvojezičnom okruženju i u multikulturnim sredinama. Seminar je namijenjen ljubiteljima scenske umjetnosti koji žele kazališnim izričajem obrađivati elemente hrvatskog kulturnog identiteta i razvijati kulturu govora hrvatskoga standardnog jezika. Time Hrvatska matica iseljenika također pomaže profesionalnom hrvatskom glumištu pobuđujući interes inozemne publike hrvatskih korijena za reprezentativnu kazališnu umjetnost u domovini.

Kao renomirana redateljica i negdašnja predavačica glume i režije na Sveučilištu Carnegie Mellon u Sjedinjenim Američkim Državama, Nina Kleflin polaznike će spretno provesti kroz sve faze nastanka jedne kazališne predstave uz teorijske i praktične vještine. Predavanja prate atraktivne multimedijske prezentacije te posjeti autentičnim kazališnim zbivanjima na ljetnim festivalima na otoku i obližnjoj manifestaciji “Zadarsko ljeto”.

Seminar na kraju bogatog jednotjednog programa predviđa javni završni sat izvođenjem predstave, kako bi se na licu mjesta pred lokalnom publikom provjerila usvojena znanja i vještine. Prijavnice se primaju do 15. lipnja 2017.

Opširnije o seminaru “Stvaranje kazališta” pročitajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...