Ovo je Karlo, ponos Zadra; Zahvaljujući njemu za teško bolesnu Anđelu prikupljeno je preko 30 tisuća kuna

Deveti puta, od 2008. godine, dodijeljena je Godišnja nagrada ‘Luka Ritz’ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Nagrada se dodijelila danas u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, na dan Lukine smrti, a sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno.

Nagrađeni ove godine su Dražen Oršuš (Osnovna škola Ludbreg) i Karlo Korona (Gimnazija Jurja Barakovića iz Zadra), a dobitnik posebnog priznanja je Fran Markulin (Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Zagreba), prenosi Srednja.hr.

Zadranin Karlo je nesebično organizirano humanitarnu akciju koju je proširio na sve škole u Zadru i kojom je prikupio 30.433,00 kune za pomoć teško bolesnoj djevojci Anđeli Piplović.

Naime, djevojka boluje od Rettovog sindroma, teške i rijetke bolesti, a novac joj je potreban za liječenje u Nizozemskoj.

Karlo je organizirao brojne humanitarne akcije – koncerte te nogometne i košarkaške utakmice na kojima su se prodavali kolači, a bili su uključeni Gimnazije Jurja Barakovića. Time je Karlo mnoge potaknuo na nesebično pomaganje, solidarnost i toleranciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...