Ovo je sastav u kojem Hrvatska večeras napada Island

Hrvatska je odradila posljednji trening uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda (nedjelja, 20:45).

Ante Čačić još uoči puta na Island znao je koji će sastav izvesti. Ostalo je samo da mu još netko ne otpadne do utakmice, a to se na posljednjem treningu nije dogodilo. Na travnjaku možemo očekivati izrazito ofenzivno Hrvatsku.

Na golu će Danijela Subašića zamijeniti Lovre Kalinić, piše Index.

“Velika je odgovornost na njemu, ali Lovre je imao sjajnih obrana i sad u Belgiji. Vrlo često je bio i na vratima u reprezentaciji. Potvrdio se i nema straha za njega”, poručio je Čačić.

Obranu će predvoditi povratnik Dejan Lovren. Stoper Liverpoola posljednju je natjecateljsku utakmicu za reprezentaciju odigrao prije gotovo tri godine, 9. rujna 2014. protiv Malte (2:0). Nakon toga uslijedio je niz ozljeda i sukoba s Čačićem, zbog kojeg je i propustio Europsko prvenstvo.

Uz njega će, budući da nema Vedrana Ćorluke, u srcu obrane zaigrati Domagoj Vida. Čačić ne može računati ni na Šimu Vrsaljka pa će desni bek biti Tin Jedvaj, a lijeva strana je rezervirana za Dinamova Pivarića.

Nakon što je otpao i Ivan Rakitić, ukazala se prilika Mateu Kovačiću. On bi mogao biti najofenzivniji od trojca u veznom redu Badelj – Modrić – Kovačić.

Budući da Hrvatska ima problema i s nedostatkom krilnih nogometaša, a da Mandžukić blista na lijevom krilu u Juventusu, onda se otvorila pozicija i za Nikolu Kalinića koji će predvoditi hrvatski napad. Mandžukić će biti na lijevom krilu, a na desnom Ivan Perišić kojem bi ovo mogla biti posljednja utakmica u reprezentaciji u ulozi igrača Intera. Već na sljedeće okupljanje mogao bi stići kao nogometaš Manchester Uniteda.

Hrvatska, pokazuje i sama ofenzivna formacija, želi nanijeti Islanđanima prvi domaći poraz nakon četiri godine i tako napraviti veliki korak prema Rusiji…

Santini: “Očekujemo pobjedu”

Uoči utakmice u Reykjaviku, u nedjelju u 20:45, napadač Ivan Santini je rekao da će pružiti svoj maksimum ako dobije šansu, javlja Gol.

“Pripremili smo taktiku jer svi znaju koliko je Island nezgodan i fizički snažan. Svi smo uzbuđeni i očekujemo pobjedu. Utakmica je važna i dat ćemo sve od sebe, a onda rezultat ne bi smio izostati”, kazao je Santini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...