Predavanje o ayurvedi u Gradskoj knjižnici Zadar

Radost nam je obavijestiti vas da će 21.lipnja 2017. u 19 sati godine u organizaciji Saveza za transcendentalnu meditaciju Republike Hrvatske održati predavanje u Gradskoj knjiznici u Zadru ayurvedski liječnik Jagdish N. Vaidya . Od 18. 06 do do 24.06 ce pružati pulsnu dijagnostiku i savjetovanje u Zadru, javlja Udruga Eko- Zadar.

Jagdish N. Vaidya je rođen kao nasljednik duge linije ayurvedskih liječnika. Bio je direktor prestižne ayurvedske bolnice u Indiji i profesor na postdiplomskom studiju Kaya Chikitsa (interna medicina). Također je bio direktor i voditelj odjela panchakarme u različitim bolnicama u Gujaratu te je poznat kao Maharishi Vaidya.

Vaidya Jagdish ima dugogodišnje iskustvo u vođenju vodećih europskih i američkih ustanova holističke medicine, a trenutno vodi Maharishijevu ayurvedsku kliniku u MERU-u u Sint Odilienbergu u Nizozemskoj.

Njegovo temeljito znanje ayurvede i njegovo iskustvo liječenja kroz ayurvedu donijeli su mu mnoga priznanja.
Ayurveda je znanost o dugom životu, podrijetlom iz velike vedske kulture Indije i smatra se najstarijom i najobuhvatnijom zdravstvenom skrbi na svijetu. Temelji se na bezvremenskom znanju o unutarnjoj ravnoteži koja je osnova dugotrajnog zdravlja, zadovoljstva i prirodne ljepote. Primjenjuje se u Indiji tisućama godina i sada uživa obnovljenu popularnost. Sredinom osamdesetih, zahvaljujući suradnji Maharishi Mahesh Yogija s najčuvenijim ayurvedskim liječnicima, znanje o ayurvedi, čiji su djelovi bili izgubljeni, nanovo je oživljeno u punini njezinih temeljnih načela i obnovljeno u svojoj cijelini.

Pulsna dijagnostika je temelj ayurvedske dijagnostike i pomoću nje je moguće prepoznati poremećaje koji se još nisu manifestirali kao bolest. Konzultacija u sklopu koje se dijagnosticira očitanjem pulsa traje 45 minuta. Uključuje i savjetovanje o preporučenoj prehrani, ayurvedskim preparatima i dodacima prehrani, te promjenama životnog stila u skladu s individualnim poremećajima

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...