Predsjednik uprave Konzuma najavio zatvaranje 80 do 100 trgovina Konzuma, bit će i otpuštanja

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak nije zabrinut zbog “pljenidbe” dionica Mercatora u Sloveniji, jer se tu “Sberbanka naplaćuje iz privatne imovine Ivice Todorića”. Potvrdio je kako sutra putuje u Sarajevo zbog kritične situacije na tržištu u BiH, pišu 24sata.

Ramljak je našao vremena (sigurno zbog psihološke poruke kako Agrokor ne tone) uveličati otvorenje trgovačkog centra i velikog Konzumovog dućana u Supetru na Braču. Otklonio je špekulacije kako “pokušava izgurati Ruse iz cijele priče”, sastanak u vrhu Sberbanke u Moskvi vidi kao njihov dogovor hoće li nastaviti kreditirati Agrokor.

– Ne bi vjerovali koliko ima zainteresiranih, odgovorio je Ramljak već u odlasku na pitanje o prodaji jahti koncerna, a sličan optimizam je odavao i po pitanju kreditiranja te suradnje s dobavljačima.

Konkretno, “Sardina” iz Postira se čini vjeran partner Konzumu. Mislav Bezmalinović, proslavljeni vaterpolist, direktor i suvlasnik te uspješne bračke tvrtke potvrdio nam je da im Konzum ne duguje i da normalno nastavljaju poslovanje s tim trgovačkim lancem. Upravo Bezmalinović je najdulje vremena proveo u ugodnom ćaskanju s Ramljakom.

Otvaranje SuperKonzuma je popratio i predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić, čija izjava je bila crno-bijela. Očekuje se zatvaranje 80 do 100 trgovina, bit će i otpuštanja, ali otvarati će se i novi dućani, police su pune te je smanjena stopa pada prihoda na šest posto. “Očekujemo puno od sezone.” – prilično je jasan Ledić. Dakle, mrtvi i ranjeni će se brojati u listopadu…

 U Agrokoru ističu da će dio zaposlenika prebaciti u druge trgovine, a dio zbrinuti u skladu s kolektivnim ugovorom.

Trgovački kompleks inače još nije u potpunosti dovršen, iako je Konzum (i DM) napunio trgovinu, otvaranje je ubrzano upravo zbog psihološkog učinka. Prije desetak dana, točnije 12. lipnja objekt nije prošao tehnički pregled zbog negativnog mišljenja protupožarnog inspektora. Tehnikalije su čini se ipak “izglađene”, Ramljak i Ledić su odgovarajući na pitanje vašeg reportera o činjenici kako do utorka ujutro nisu imali uporabnu dozvolu (!), kazali kako “imaju sve papire”. Vlasništvo nad centrom kilometar od trajektne luke uskoro preuzima američki fond sa sjedištem u Londonu, a Konzum (Agrokor) je jedini zakupnik koji ostalima daje prostore u podnajam.

Inače, brojni Supetrani (mahom umirovljenici, unatoč “zvizdanu”) pohrlili su u trgovine zbog prigodnih popusta – pričali smo s nekima, drže da je čak i na otoku previše prodajnih centara…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...