Problemi uoči Islanda: Subašić otpao, Lešković pod upitnikom

Nakon posljednjeg zagrebačkog treninga hrvatske nogometne reprezentacije uoči subotnjeg odlaska na Island, izbornik Ante Čačić potvrdio je da prvi vratar Danijel Subašić neće biti spreman za nastup, a upitno je hoće li za mogući nastup biti spreman Marko Lešković.

Popisu ozlijeđenih reprezentativaca uoči kvalifikacijskog dvoboja na Islandu pridružio se Danijel Subašić, zbog problema s Ahilovom tetivom. Marko Lešković je dobio udarac u kvadriceps i upitno je hoće li biti na subotnjem popisu putnika za Reykjavik. Ipak, unatoč novim zdravstvenim problemima u momčadi izbornik Čačić ostao je optimist.

– U svakoj nam je utakmici netko nedostajao i uvijek smo našli rješenje unutar kadra, stoga ne treba apostrofirati ozljede. Ozlijeđenima želimo brz oporavak, ali imamo dovoljno igrača za odgovor na sve zadatke, rekao je Čačić nakon posljednjeg treninga u Maksimiru te istaknuo da još nije definirao početni sastav koji će suprotstaviti Islanđanima u nedjelju.

– Oko sastava imam još neka razmišljanja. O početnoj jedanaestorici odlučit ću nakon preostalih treninga.

Island nakon pet kola ima tri boda manje od Hrvatske i prva je momčad koja je za petama vodećoj reprezentaciji u kvalifikacijskoj skupini I.

– Ovo je najteža skupina kvalifikacija, a Hrvatska nikada nije imala teži put na Svjetsko prvenstvo. Međutim, Hrvatska nema pravo na uzmak i mora u svakoj utakmici tražiti bodove kako bismo ispunili svoju želju i završili prvi u skupini. Island je bio dojmljiv na EP-u, izbacio je Englesku, u našoj su skupini izgubili samo od nas te ima kontinuitet dobrih igara, analizirao je uspjehe suparnika Čačić.

Iako su glavni hrvatski nogometaši bili u akciji sa svojim klubovima do zadnjeg dana sezone, izbornik vjeruje da umor neće predstavljati problem njegovoj momčadi.

– Mi imamo sve što treba za dobru utakmicu protiv motiviranih domaćina i ja sam optimist. Sezona je bila naporna za mnoge naše igrače, no mnogi su također došli kao osvajači raznih trofeja i to nam može biti samo dodatni plus. Siguran sam da žele okruniti sezonu dobrom utakmicom na Islandu, zaključio je Čačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...