Provodi se druga dezinsekcija komaraca na području Općine Vir

Tvrtka „Ciklon“ za sanitarnu zaštitu čovjekove okoline poslala je obavijest kako će se u noći sa srijede na četvrtak (28. lipnja – 29. lipnja) od 23:00 do 04:00 drugi put provoditi suzbijanje odraslih oblika komaraca na području Općine Vir, takozvana adulticidna dezinsekcija.
Dezinsekcija će se kao i početkom lipnja obaviti metodom hladnog orošavanja uz uporabu stroja koji aplicira kapljice insekticida u ULV spektru, čime se postiže bolje prekrivanje prostora i veća efikasnost. Koristit će se preparat na bazi sintetskog piretrina (buhača) niske toksičnosti za ljude i toplokrvne životinje. Formulacijski sistem osigurava evaporaciju vode iz kapljica spreja, produžujući tako korisno vrijeme djelovanja insekticida. Korištenjem vode kao glavnog otapala preparat je ekološki prihvatljiv, gotovo bez mirisa i bez opasnosti od požara – navode u „Ciklonu“ uz molbu građanstvu da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta, isprazni zaostalu vodu u kantama, bačvama, posudama za cvijeće i slično, kako bi se postigla sveobuhvatnost u suzbijanju komaraca.

Posebna mjera pozornosti upućena je vlasnicima kućnih ljubimaca i pčelarima da svoje životinje ne izlažu izravnom utjecaju sredstava za zamagljivanje, već da ih smjeste u zatvorene prostore.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...