PŠ Srb među najboljima u eko akciji Zeleni korak!

U utorak 20. lipnja učenicima Područne škole Srb dm je uručio nagradu za doprinos zaštiti okoliša. Učenici PŠ Srb prikupili su i reciklirali više od 7 tona papira i po prvi put zaslužili svoje mjesto među deset najuspješnijih škola koje će dm nagraditi u sklopu akcije prikupljanja i recikliranja starog papira Zeleni korak.

U ovogodišnjoj akciji Zeleni korak sudjelovalo je 16.270 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske – što je isto kao da su svi stanovnici Našica i okolnih naselja tijekom mjesec dana prikupljali stari papir za recikliranje. Mali ekolozi iz čak 106 škola diljem Hrvatske samo su ove godine prikupili više od 252 tone papira i tako spasili više od 4.200 stabala.

“Puno je impresivnih brojki koje su tijekom godina obilježile našu akciju Zeleni korak. No, iza tih brojki stoji ono na što smo u dm-u najviše ponosni, a to je entuzijazam malih ekologa koji ne posustaje već šest godina. U ime dm-a zahvaljujem i čestitam učenicima i djelatnicima Područne škole Srb što su uloženim trudom i vremenom pokazali kako zajedničkim snagama možemo napraviti veliku promjenu”, izjavila je Ana Dopuđ, predstavnica dm-a.

Najbolji mladi ekolozi u Hrvatskoj koji su u 2017. osvojili nagradu dm-a pohađaju OŠ Petar Zrinski (Čabar), OŠ Murterski Škoji, OŠ Fran Koncelak (Drnje), OŠ Ljudevit Gaj (Nova Gradiška), OŠ Dore Pejačević (Našice), Područnu Školu Zaostrog, PŠ Srb, PŠ Torčec, PŠ Briješće i PŠ Ljupina.

Svakoj od deset škola koje su pokazale zavidnu predanost u akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate dm je osigurao nabavku opreme po potrebi svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

Akciju Zeleni korak dm provodi od 2012. godine i do sada je u njoj sudjelovalo je više od 106.000 učenika koji su u šest godina prikupili i reciklirali 1.800 tona starog papira i tako spasili više od 31.500 stabala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...