Psihijatar o ubojstvu na ranču: “Ivana Čude je imala sumanute misli, riječ je o psihopatologiji”

Koji su razlozi koji su mogli dovesti do toga da Ivana Čude (27) ubije svoju upola mlađu nećakinju Saru Čirjak (14), pitali smo psihijatra i sudskog vještaka dr. Nikolu Mandića.

– Ključno je pitanje što se s njom događalo dok je bila na studiju u Zagrebu. Veterina nije lagan fakultet, dakle ta je djevojka sigurno bila odlična učenica čim je upisala taj fakultet. Teško je iz ovoga što za sada znamo zaključiti da je motiv ljubomora jer je ubijena djevojčica puno mlađa od nje, piše Večernji.hr.

Njezina sestrična možda je u svojim sumanutim mislima povezala da joj se nešto loše u životu događa zbog nje, ali teško je reći bez dodatnih informacija. Moja prva asocijacija po ovome što za sada znamo je da je ubojstvo počinila duševno bolesna osoba i da je riječ o psihopatologiji, a onda je tu teško ili nemoguće naći bilo kakve racionalne razloge za takav čin o kojima bismo mogli raspravljati da je riječ o psihički zdravim osobama – govori dr. Mandić. Kaže i kako sumnja da je ubojstvo dulje planirala, a i ako jest, da ga je opet planirala u okviru psihoze u kojoj se nalazila.

– Ne može djevojčica od četrnaest godina napraviti takav ispad zbog kojeg bi nekoga razbjesnila toliko da je pokuša ubiti, to je jednostavno nemoguće. Ponovno napominjem kako je za ovo ubojstvo teško naći motiv s obzirom na to da je riječ o psihozi. Ivana Čude ubojstvom je vjerojatno htjela razriješiti neku situaciju za koju je smatrala da negativno utječe na nju – zaključuje dr. Mandić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...