Rekordni transferi Hrvata, Santini ispisuje povijest!

Hrvatski su nogometaši već ‘okrenuli’ 20 mil. eura, a nakon Perišića, koš će jedan veliki transfer biti dovoljan za rekord. Kandidata je pregršt, piše Goal.hr.

I dok se u svijetu iščekuju transferi od 100 milijuna eura i novi rekordi, sasvim je sigurno da će ovo ljeto što se transfera tiče biti rekordno i za hrvatski nogomet.

Jer Ivan Perišić jako je blizu Manchester Unitedu, a kad Jose Mourinho za nekoga zagrize…

Ostalo je da se United i Inter usuglase, ali završi li s 55 ili 60 milijuna eura, sasvim je svejedno, bit će gotovo dvostruko veći od trenutnog rekordera Matea Kovačića.

A nakon uvjerljivo najvećeg pojedinačnog transfera, logičnim slijedom dolazi i rekordan prijelazni rok. Tako bi ljeto 2017. trebalo ući u povijest kao ono kada su strani velikani najviše trošili na hrvatske majstore lopte.

Dvadeset milijuna eura već je okrenuto, jer Marku Rogu ove se sezone “piše” transfer u Napoli. Dinamo će zaraditi 13,5 milijuna eura, jer Rog je prošlu sezonu u Napulju odradio na posudbi za 1,5 milijuna eura. A tu su i Franko Andrijašević (iz Rijeke u Gent za 4,2 mil. eura) i Filip Krovinović (iz Rio Avea u Benficu za 3 mil. eura).

Dakle, uz Perišića i navedenih 20 milijuna, potreban je još jedan veći transfer za rekordno ljeto u hrvatskoj povijesti.

A kandidata je pregršt: Fiorentina za Nikolu Kalinića traži 30 milijuna eura i transfer je vrlo izvjestan, Inter bi za Brozovića mogao dobiti i 30-ak milijuna eura i želi ga prodati, Domagoj Vida odlazi iz Kijeva u Besiktas za osam, a spominje se i Leicester za čak 11 milijuna, tu je i Badelj…

Kao i Ivan Santini, koji bi lako mogao zaokružiti ‘hat-trick’ – tri ljeta za redom biti među deset najvećih hrvatskih transfera!

Zasad je rekordno bilo ljeto 2015. kada su hrvatski nogometaši ‘okrenuli’ više od 100 milijuna eura. A Goal podsjeća na kakvoj su cijeni bili hrvatski nogometaši u povijesti na toj ludoj ljetnoj tržnici…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...