Slobodni novinar ne može se prestati čuditi postupanju policije pri uhićenju Čude: “U kakvoj je državi ovo normalno?”

Ubojstvo 14-godišnje Sare na velebitskom ranču Mala Mila potreslo je Hrvatsku, a uhićenje osumnjičene sestrične, Ivane Čude (27), dodatno je zgrozilo javnost. Iako nije dokazano da je upravo ona doista ubila 14-godišnju rođakinju, policija je sumnjiči s obzirom na okolnosti i dosad poznate informacije. Kratak komentar o njezinu uhićenju na svojem je Facebook profilu podijelio slobodni novinar Marin Vlahović čije riječi prenosimo:

“Što ne valja s ovom fotografijom? Čini mi se kako ovaj bitan detalj nije primijetio niti jedan novinar ili komentator. Na slici je Ivana Čude koja je ubila četrnaestogodišnju nećakinju. Ona je ubojica djeteta. U kakvoj je državi moguće da osobi koja ubije dijete hladnim oružjem ne stave lisice na ruke? Normalno bi bilo da su joj vezane i ruke i noge, jer vezivanje nema samo sigurnosnu funkciju, već i društvenu poruku. Ono ograđuje civilizaciju i društvo od počinitelja i njegovog nedjela, u ovom slučaju zastrašujućeg zločina. Pogledajte samo s kakvom je ležernošću policajci prate. Jedan je drži ispod ruke kao da joj pomaže preći cestu, a drugi se ležerno gladi po trbuhu, pridržava pojas ili što već radi….

Pa gdje tog ima? Naravno, nisu oni krivi. Tako im je naređeno, a sve je rezultat obrnute diskriminacije u društvu. Prema ženi koja je ubila dijete postupa se blaže nego prema pijancu koji narušava javni red i mir. A mediji najavljuju i kako joj prijeti kazna od deset godina zatvora? Znači za 6 – 7 godina je vani?! Za ubojstvo djeteta? Uistinu, daleko smo dogurali u ovoj državi. Sramota…”, napisao je na Facebooku slobodni novinar Vlahović, prenosi Dnevno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...