Srednja.hr izabrala je najbolje događaje iz školske godine iza nas, a među njima je i jedan iz Zadra!

Ovoj školskoj godini došao je kraj – za neke sretan, za druge malo manje. Svašta se tijekom nje događalo, a portal Srednja.hr izdvojio je dvanaest lijepih događaja o kojima se pisalo ove školske godine. Među njima našao se i jedan događaj iz Zadra, onaj prikupljanja novca za liječenje naše sugrađanke Anđele Piplović. Akciju je pokrenuo Karlo Korona, zadarski srednjoškolac, koji je za svoj doprinos dobio i nagradu Luka Ritz. Srednja.hr piše:

Uvidjevši kako njegovoj sugrađanki Anđeli Piplović, koja boluje od teške i rijetke bolesti, treba pomoć pri liječenju u inozemstvu, zadarski učenik Karlo Korona organizirao je veliku humanitarnu akciju. Cilj akcije bio je prikupiti novčana sredstva putem koncerta i nogometnog i košarkaškog turnira. 

U svemu su mu pomogli njegovi školski kolege, a kako se akcija proširila i na ostale škole, učenici su, zahvaljujući Karlovoj inicijativi, skupili 30.433 kune za pomoć Anđeli. Upravo neki dan, za svoje lijepo djelo Karlo je osvojio Godišnju nagradu Luka Ritz za promicanje tolerancije.

Više možete pročitati ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...