SUPERDERBI ODLUČUJE O PRVAKU: Virski Bluzeri ili Ojkači iz Lišana Ostrovičkih?

Superderbi! Županijski boćarski prvoligaški klasik! Dan D! Utakmica istine! – ovako smo mogli unedogled, jer će cijela sezona stati u jednu utakmicu, u četiri sata nadmetanja nakon kojega ćemo dobiti odgovor na pitanje o novom prvaku Prve boćarske lige Zadarske županije. „Vir“ ili „Lišane“? Modri Bluzeri ili žuti Ojkači?

„Spremni smo i orni! Moramo odigrati dobru utakmicu i dobit ćemo, dakle ništa ekstra ili iznad svojih mogućnosti. Znači, korektno i kvalitetno s dobrom energijom tijekom cijelog meča kako se ne bi dogodilo da s padom ili porazom jednog igrača svi upadnemo u crnu rupu“, kaže predsjednik Boćarskog kluba „Vir“ Darko Bašić. Nije ovo podcjenjivanje gostiju koji su vodeća momčad Lige s 40 bodova ili bodom više u odnosu na drugoplasirani „Vir“, već podsjećanje na situaciju s početka polusezone iz koje se Virani nisu izvukli. Gostovala je na boćalištu uz Muja tada momčad „Raštana“ i odnijela sva tri boda u meču kojega Virani energetski gotovo nisu ni odigrali. Kaznili su to boćari iz Raštana Donjih, a kako tek ne bi vodeće „Lišane“ s igračima poput zlatnog rutinera Mile Mamića, nadarenog i trofejnog Antonija Bilosnića ili neugodnog Josipa Devića?

„To su njihovi nositelji igre i kvalitete. Međutim, mi možemo s njima, imamo dovoljno širine u momčadi“, dodaje Bašić. To znači kako se za „Lišane“ spremaju taktičke varijante, odnosno kako će se pomno sastaviti momčad za discipline prve ruke. Bašić i voditelj Igor Vučetić očekivano bi trebali zatvoriti discipline krug i pojedinac, Marko Kokić i Marjan Bukvić logičan su i najbolji izbor za disciplinu parovi, dok će se trojka najvjerojatnije sastavljati s dva valjača – Nedo Buškulić, Božo Deša – i izbijačem Lukom Buterinom. U ovoj su kombinaciji još i Krsto Pešut koji je u pobjedi u Vlašićima ponovno pokazao razinu igre s kojom je kao pojačanje i došao među Bluzere prije dvije godine, ili kapetan Ante Kapović koji u igru unosi vatru i strast.

Discipline druge ruke u vatru će vrlo vjerojatno gurnuti Buterina, Antu Nemarića i Kokića, dok će sastav treće ruke ovisiti o ukupnom rezultatu nakon „tapeta“.

„Svi smo opušteni i mirni te spremni za utakmicu istine. Nema nekih posebnih tenzija, a nadamo se kako će ova utakmica biti naša najbolja u sezoni. Naravno, i pobjednička“, ističe Vučetić dobru atmosferu koja je vladala u momčadi na jučerašnjem treningu. Danas nema treninga, tek opuštajuće druženje kako bi Bluzeri bili mentalno i fizički potpuno spremni za iskušenja superderbija.

„Šteta je što ne igramo u subotu kada bi boćalište bilo puno, a atmosfera prava feštarska. Nema opterećenja uoči ove utakmice, jer mislim kako smo najtežu već odigrali u Vlašićima“, potvrđuje Kokić mirnoću u momčadi. Nema ni šampanjca u restoranu „Kotarina“, ne sprema se fešta ili pobjedničko slavlje, sve je mirno kao da je u pitanju obična utakmica u sezoni.

„Nema fešte, zec je još u šumi“, zaključuje ovu priču do sutrašnjeg meča sezone Bašić. Dakle, četvrtak od 17 sati na virskom boćalištu uz Muja. Superderbi Prve ŽBL i odgovor na pitanje: tko će u III. Hrvatsku boćarsku ligu? Virski Bluzeri ili Ojkači iz Lišana Ostrovičkih?

ANTONIO BILOSNIĆ, zvijezda Boćarskog kluba „Lišane“

MIRNI SMO I NE OSJEĆAMO TENZIJE DERBIJA, ALI DOLAZIMO POBIJEDITI I OSVOJITI NASLOV PRVAKA

Dva puta su ove sezone Virani pognute glave napuštali boćarski centar Braština u Lišanima Ostrovičkim; prvi put u momčadskom finalu Kupa Zadarske županije i drugi put u prvenstvenoj utakmici Prve županijske boćarske lige. Nije da su ostrovički Ojkači nekakva „crna mačka“ za Virane, jer je riječ o potpuno drukčijim utakmicama u kojima su virski Bluzeri imali svoje prilike, već o susretima najkvalitetnijih momčadi Prve ŽBL u kojima su odlučivale nijanse. Takvu utakmicu, smatra najbolji boćar „Lišana“ Antonio Bilosnić, mogli bi gledati i sutra.

„Mi se nadamo pobjedi i idemo na pobjedu, jer je to igrački stav. Po mom iskustvu, u ovakvim utakmicama nema neriješenih ishoda niti se može planirati bod. Mi smo mirni i bez nekakvih posebnih tenzija idemo u Vir“, kaže Bilosnić u najavi superderbija. Znači, bod viška s kojim „Lišane“ dolaze na Vir branit će se željom za pobjedom i osvajanjem naslova prvaka.

„To je naša želja, ali vidjet ćemo kako će biti. Tko god dobije, zasluženo će biti prvak“, dodaje boćar koji je u svojoj karijeri osvojio čak 8 brončanih medalja s nacionalnih prvenstava uz cijelu zlatnu, srebrnu i brončanu garnituru s županijskih natjecanja u disciplinama pojedinac i krug. To su discipline u kojima će nastupiti protiv Darka Bašića i Igora Vučetića, a igrat će i s Josipom Devićem u štafeti u kojoj ove sezone Ojkači iz Lišana imaju prosječnih 40-ak punata. To je rezultat koji traži puni respekt, pogotovo zbog činjenice kako su nositelji virske štafete Luka Buterin i Ante Nemarić pali u proljetnoj polusezoni.

„Ništa to ne mora značiti. Oni su nas dobili u Lišanima na našem boćalištu, a kako je riječ o utakmici povišenih tenzija i rezultat bi u puntima mogao biti manji od očekivanog ili prosječnog“, govori Antonio očekujući tvrdu i neizvjesnu utakmicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...