Sutra ne propustite Zadar classic open air 2017.

Zadar classic open air nastavlja se u četvrtak, 29. lipnja, koncertom Ansambla Ars Cantabile koji će predstaviti i dvoje mladih glazbenika – Tenu Milinčić i Adriana Valčića. Koncert će se održati na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat, a organiziraju ga, kao i cijeli festival, Turistička zajednica grada Zadra i Lions klub Zadar. Kako je festival humanitarnog karaktera, i na njemu će se prikupljati sredstva za pomoć u školovanju i usavršavanje mladih i nadarenih glazbenika.

Ansambl Ars Cantabile koji je nastupio i na jednom od prijašnjih festivala Zadar classic open air-a, djeluje tri godine i u njemu je trenutačno 18 članova. Riječ je o pjevačicama i pjevačima s višegodišnjim iskustvom u zborovima, klapama i ansamblima. Okupljajući se u novi ansambl željeli su na zadarskoj glazbenoj sceni ponuditi nešto novo i drukčije. Repertoar, tako, grade na vokalnim aranžmanima za višeglasno pjevanje u jazz, rock i pop glazbi. Sa svojim prvim voditeljem, prof. Igorom Cecićem, Ansambl je ostvario brojne nastupe, među njima i one humanitarnog karaktera. Posebno izdvajaju organizaciju koncerta „Zaljubljeni u Zadar 2020“  kojim su 2015. podržali kandidaturu Zadra za Europsku prijestolnicu kulture te organizaciju koncerta „Zajedno za život – Ars Cantabile i gosti“ kojim su prošle godine prikupljali sredstva za osnutak, izgradnju i opremu onkološkog odjela zadarske Opće bolnice. Od siječnja ove godine, Ansambl je osvježen novim članovima, a umjetničko vodstvo je preuzela prof. Nada Smoljan.

Uz njih, na koncertu u četvrtak, nastupit će i mladi glazbenici Tena Milinčić i Adrian Valčić čiji su roditelji članovi Ansambla. Tena svira violinu a Adrian klavir, oboje pohađaju Glazbenu školu Blagoje Bersa i u godinu dana od kada nastupaju kao par, svirali su u raznim prigodama. Uz klasičnu glazbu izvode i modernije skladbe te se pripremaju za nastavak muzičkog obrazovanja i glazbene karijere.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...