Teškog koraka i sa suzama u očima; Privedena 27-godišnjakinja iz Zatona Obrovačkog zbog ubojstva sestrične Sare

Teška koraka, gotovo hramljajući i izrazom lica na rubu plača, jutros u 9 sati na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je privedena osumnjičenica za teško ubojstvo Ivana Čude (27) iz Zatona Obrovačkog. Protiv nje je jučer PU ličko-senjska podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je ubila svoju sestričnu Saru Čirjak (14) na imanju Žuljine na Velebitu, te je sinoć u 23 sata predana pritvorskom nadzorniku u karlovačkoj policiji, piše Jutarnji.hr.

Nakon ispitivanja u Tužiteljstvu, koje je trajalo oko pola sata, bit će privedena kod suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, koji će, na prijedlog Odvjetništva određivati o istražnom zatvoru.

Okrivljenici je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti. Ukoliko joj se ovo kazneno djelo dokaže u sudskom postupku, prijeti joj dugogodišnja zatvorska kazna.

U prvu verziju, koju su njezini rođaci ispričali medicinskom osoblju i policiji – da je nesretna djevojčica pala s kreveta na nož – nije povjerovao nitko, dapače, policija je ubrzo slučaj počela istraživati kao ubojstvo.

U srijedu u poslijepodnevnim satima u prostorijama policije u Gospiću sjedilo je osmero osoba, najbližih Sarinih rođaka, a barem jedna među njima, sada se i službeno sumnja na Ivanu, joj je presudila.

Osim ujaka Bogdana Čudea i njegovih trojice braće, koji zajednički gospodare OPG-om tj. rančem Mala Mila, na obavijesnom su razgovoru bile i Sarina baka i jedna ujna te Bogdanove dvije kćeri, Dijana i Ivana.

Starija Ivana, koju terete za ubojstvo, prekinula je studij veterine u Zagrebu i vratila se kući te je imala psihičkih smetnji. Jesu li te tegobe pridonijele sukobu zbog kojeg je ugašen Sarin život, tek će se utvrditi. Postoje ozbiljne indicije da se u utorak oko 7.30 sati dogodilo upravo to. Netom nakon teškog ranjavanja Sare, Ivana je nestala s imanja te se u rodnom Zatonu Obrovačkom pojavila 24 sata poslije, čime je odmah privukla sumnju na sebe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...