Tjedan ispred nas; Prvo jako jugo, potom novi neverini, a za vikend bura!

Ovaj nam tjedan donosi zbrku od vremena. Južina će donijeti nove neverine, a za vikend će zapuhati bura.

Utorak donosi stabilno vrijeme. Bit će pretežno sunčano, ali na sjevernom Jadranu povremeno uz umjerenu do povećanu naoblaku. Noću većinom tiho. Danju će zapuhati slabo jugo, lagano će jačati u drugom dijelu dana kada jugo na moru sjevernog Jadrana ponegdje može biti pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20°C, uz obalu i na otocima od 20 do 24°C. Najviše dnevne temperature većinom od 28 do 32°C.

Srijeda će biti djelomično sunčana uz promjenjivu naoblaku. Više će oblaka povremeno biti na sjevernom Jadranu gdje će osobito u zaleđu Kvarnera biti mjestimičnih grmljavinskih pljuskova, više krajem dana i navečer. U Dalmaciji u većini krajeva suho, navečer mogućnost lokalnih pljuskova postoji uglavnom u Zagori. Puhat će umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana mjestimice na moru biti olujno, ponegdje s udarima preko 90 km/h. Na moru sjevernog Jadrana navečer može biti jakog i olujnog lebića što će značajno povećati valovitost mora. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 17 do 21°C, uz obalu i na otocima od 21 do 25°C. Najviše dnevne temperature većinom od 27 do 33°C.

U četvrtak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Promjenjivije na sjevernom Jadranu gdje će povremeno biti kiše, pljuskova i grmljavine. Navečer postupno smirivanje. Neverina će biti i u Dalmaciji, ali znatno manje nego na sjevernom Jadranu. Najviše će ih biti u sjevernom dijelu Dalmacije. Puhat će umjereno, još ujutro ponegdje jako jugo, na sjevernom Jadranu lebić. Umjeren lebić moguć je sredinom dana i popodne i Dalmaciji. Jutro će biti natprosječno toplo, danju od 23°C u zaleđu Rijeke do 31°C u dolini Neretve.

U petak prolazno smirivanje vremena. Bit će većinom sunčano i suho. U drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu postupan porast naoblake sa zapada, navečer su mjestimice mogući neverini. Puhat će slabo do umjereno jugo i lebić. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 17 do 22°C, uz obalu i na otocima od 22 do 25°C. Najviše dnevne temperature većinom od 24°C u zaleđu Rijeke do 31°C u dolini Neretve.

U subotu će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja. Već u noći na sjevernom Jadranu mjestimični neverini, u Istri je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri na sjevernom Jadranu stabilnije. Nestabilnosti će sredinom dana zahvatiti srednji Jadran, a navečer su moguće i na jugu Dalmacije. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjiva smjera, popodne na moru umjerena, ponegdje i pojačana tramontana. Bit će malo svježije u odnosu na petak.

U nedjelju stabilizacija vremena pa će na većem dijelu Jadrana prevladavati sunčano. Ujutro su neverini još mogući na jugu Dalmacije, a popodne uz razvoj oblaka pljuskova može biti u Zagori srednje Dalmacije. Puhat će umjerena bura i tramontana, jačat će u drugom dijelu dana kada su ponegdje mogući i olujni udari. Najviše dnevne temperature većinom od 27 do 32°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...