Od danas u Zadru pogledajte Marc Chagallove grafike

Devedeset grafičkih radova iz ranih dvadesetih do sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća, litografije, bakrorezi i drvorezi, objedinjenih pod nazivom ‘Marc Chagall: S onu stranu boje’ od danas je izloženo u Kneževoj palači u Zadru.

‘Izložba će omogućiti posjetiteljima poniranje i razumijevanje umjetnikova konstantnog dijaloga s vječnim, a na samu pomisao o Chagallu uvijek nam navire ideja o zanesenjaku i o umjetniku koji je vrlo sanjiv i vrlo ljubavan te najveći majstor kolorita u umjetnosti 20. stoljeća. A iza toga velikog veselja i umješnosti zapravo leži život koji je možda vrlo sličan povijesti Kneževe palače, život pun povijesnih previranja, izgnanstva, izbjeglištva i emocionalnih gubitaka. A takav je bio Chagallov život’, kazala je u ime organizatora Nataša Bošnjaković iz Rebel Kolektiva.

Retrospektivna izložba ‘Marc Chagall: S onu stranu boje’ bit će otvorena od 15. lipnja do 15. rujna, a za tromjesečnog trajanja posjetitelji će moći prisustvovati i obilježavanju 130. rođendana Marca Chagalla uz prigodan umjetnički program postavljen u atriju Kneževe palače.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...