Triatlon klub TNT Zadar na Rabu osvojio brojne medalje

U subotu 3. lipnja u Pakoštanima je održan Pine Beach X weekend. Natjecalo se na utrkama mini aquatlona, supersprint aquatlona i kros triatlona. Utrka u kros triatlonu bodovala se za Prvenstvo Hrvatske u toj kategoriji.

U kros triatlonu osim pojedinačne utrke održana je i štafeta. U ukupnom poretku kros triatlona pobjedu je odnesla Željka Šaban Miličić iz TK Swibir dok je kod muškaraca pobijedio Gordan Petković iz TK Petar Zrinski.

Treba istaknuti i osvojeno treće mjesto u ukupnom poretku kod žena koje je odnijela Lucija Štrmelj iz TK Zadar. Prvo mjesto u štafetama osvojila je štafeta iz TK TNT Zadar u sastavu Frančeska Vulin, Mladen Karlovčec i Mate Maksan. Na prvenstvu Hrvatske po kategorijama osvojene su također medalje za Triatlon klub TNT Zadar. U kategoriji M25 1. mjesto osvojio je Klaudio Kotlar, dok je Marin Skoblar osvojio 3. mjesto u kategoriji M40.

U nedjelju, 4. lipnja na otoku Rabu održan je 9. rapski triatlon.

Natjecalo se u kategorijama mini aquatlona, mini triatlona, super sprint i sprint triatlon te štafetna utrka. Utrke sprint i super sprint triatlona bodovale su se za Kup hrvatske, te su same utrke ušle u sustav Alpe Adria Triatlon Kupa pa je bilo i inozemnih natjecatelja.

Na utrci su sudjelovali i brojni hrvatski natjecatelji kao i zadarski triatlonci. Niti ova utrka nije mogla proći bez natjecatelja iz Triatlon kluba TNT Zadar koji su se vratili s brojnim medaljama. Štafeta u sastavu Daniel Filić, Duje Šalaj i Toni Perinić odnesla je broncu, dok je u pojedinačnoj utrci Iva Perinić osvojila srebro u kategoriji Ž30, Ana Lipošćak broncu u kategoriji Ž30 te Mina Mikec zlato u kategoriji Ž50.

U muškoj kategoriji sprint utrku završio je i Brane Čerina.

Sudjelovali su i članovi TK Zadar te je Vice Buljat osvojio zlato u kategoriji M30, Ivan Gobin i Ivan Tuta su osvojili zlato i srebro u kategoriji M35 te Antonia Miljanić srebro u kategoriji Ž25.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...