U Zadru će večeras misionarka iznijeti svoje iskustvo misijskog života na Salomonskim Otocima

U srijedu 21. lipnja u župi Srce Isusovo na Voštanici u Zadru, nakon mise koja počinje u 19,00 u sati (dakle, oko 19,45), s. Augustina – Marta Nikolić će iznijeti svoje svjedočanstvo i iskustvo misijskog života na Salomonskim Otocima, na jugozapadu Tihog oceana, država Melanezija.

S. M. Augustina, Marta Nikolić, rođena je 1952. u obitelji s desetero djece u  župi Rumboci, u  Rami. U Družbu sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog stupila je 1967. u Splitu. Prve zavjete položila je 1971., a doživotne 1976. g.

Već kao mlada sestra osjećala je misionarski poziv. Pohađala je i završila srednju medicinsku školu (1981.) te radila na Klinici za kirurgiju u intenzivnoj skrbi u Splitu. Uz posao je i studirala te diplomirala (1990.) na Višoj medicinskoj školi. Predano je služila teškim bolesnicima sve do 2011. kada je zajedno sa sestrama milosrdnicama otputovala prema Salomonskim Otocima ostvarujući tako svoju životnu želju biti misionarka.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...