Udarac za reprezentaciju; Na Island bez Danijela: “Žao mi je što neću pomoći suigračima”

Hrvatska je tri dana uoči sudara s Islandom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo doznala za još jednu lošu vijest. Na Island ide bez najboljeg hrvatskog vratara, piše Index.hr.

Danijel Subašić večeras je pokupio nagradu za najboljeg hrvatskog golmana, a onda otkrio da će propustiti važnu utakmicu zbog problema s Ahilovom tetivom.

“Žao mi je zbog tetive, boli me, upaljena je. Žao mi je što neću pomoći suigračima na Islandu”, rekao je Subašić.

Subašić je pohvalio svog Zadranina Luku Modrića, koji je proglašen najboljim hrvatskim nogometašem, a potvrdio je i da ostaje u Monacu sljedeće sezone.

“Iza mene je zaista uspješna sezona. S Monacom sam osvojio prvenstvo, stigli smo do polufinala Lige prvaka, dobio sam i nagradu za najboljeg vratara francuskog prvenstva, a sada i nagradu za najboljeg hrvatskog vratara”, kazala je “jedinica” Monaca.

“Ostajem u Monacu”

Prvi vratar hrvatske reprezentacije tek je drugi stranac koji je osvojio ovu nagradu u Le Championnatu. Prije njega to je uspjelo Talijanu Salvatoreu Siriguu kojem je ta čast pripala 2013. i 2014. godine.

“Nagrade uglavnom dobivaju francuski vratari, ja sam tri puta bio nominiran i bila je treća sreća”, kazao je 32-godišnji Zadranin. “Prezadovoljan sam životom u Monacu, najbitnije je da branim, da mogu doći u reprezentaciju sa što većim samopouzdanjem. Imam 32 godine, za golmana to nije ništa. Ostat ću tamo”.

“Hrvoja ću nositi dokle god igram”

Drhtećim glasom progovorio je i o Hrvoju Ćustiću, čiji lik nosi na majici ispod dresa na baš svakoj utakmici.

“Hrvoja ću, dokle god igram, nositi njegov lik uvijek sa sobom… Što se tiče Zadra, nije dobro da takav grad ima trećeligaša. Nisam ja taj koji će mijenjati ljude, neke osobe se trebaju maknuti. Nema novca, ali neki neće doći zbog svega što je prije bilo u klubu”, rekao je Subašić o situaciji u bivšem klubu.

Utakmica Hrvatske i Islanda igra se u nedjelju od 20:45 u Reykjaviku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...